Общество

6 безстрашни момичета, които доказват, че стилът и модата нямат възраст

Някои момичета са тук, за да вдъхновяват. 

6 безстрашни момичета, които доказват, че стилът и модата нямат възраст

Те са безстрашни и минават през годините без извинения и без обяснения. Да вървят по непознати пътеки, е втората им природа. Да оставят дълбоки следи, е тяхна съдба. Дали са го планирали и очаквали? Едва ли. Някои момичета са тук, за да вдъхновяват. 

 

Айрис Апфел

Разбира се, започваме с Айрис Апфел. 95-годишна, интериорен дизайнер и модна икона, тази жена е торнадо до ден днешен! Ню Йорк е в краката й. Инстаграмът й се обогатява ежедневно с възхитителни примери за вечния й цветен, различен, ексцентричен и смел стил.

 

A post shared by Iris Apfel (@iris.apfel) on

 


Tилда forever!

Aктрисата е на 57 и е зашеметяваща точно толкова, колкото в началото на кариерата си. Стилът й не е свят, а вселена. Многолика, различна, решителна, за нея няма джендър, няма граници! 


Карен Ройтфелд

Бившата главна редакторка на френския Vogue е на 63 и е абсолютно модно гуру. Много жени на половината на възрастта й вероятно се чувстват засрамени пред изборите на Карен – вечен, впечатляващ стил, с ексцентрични уверени акценти. 

 

A post shared by Carine Roitfeld (@carineroitfeld) on


Даян фон Фюрстенберг

Модната дизайнерка е на 71. Казва, че прави мода за жени, които обичат да бъдат жени, и е точно така.  Тайната й? "Мисля, че най-доброто нещо е да си в добро настроение, където и да се намираш."

 

A post shared by Rose Callahan (@rcallahanphoto) on


Кармен Дел'Орефис 

На 15 години тя е на корицата на Vogue. На възрастта, в която другите се пенсионират, тя се захваща с нещо, което бизнесът смята за непродаваемо – да проправи път на групата на възрастните жени с бели коси в модата. Кармен и днес има участия, макар и все по-ограничени. 


Ана Уинтур

Нищо в модата не се случва без одобрението и благословията на Ана Уинтур. Тя е епитомът на стила и елегантността. На 68 години главната редакторка на американския Vogue се очаква да излезе в пенсия – момент, който със сигурност ще предизвика паника в модната индустрия.