Общество

Анджелина Джоли съди Брад Пит за 250 милиона долара

Спорът на Анджелина Джоли и Брад Пит за Château Miraval взе неприятен обрат

Анджелина Джоли съди Брад Пит за 250 милиона долара

Анджелина Джоли и Брад Пит - смята се, че разводът им е един от най-скъпите в историята на Холивуд
Снимка: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/GettyImages

Спорът на Анджелина Джоли и Брад Пит за Château Miraval взе неприятен обрат. Последното съдебно дело е в допълнение към това, заведено от Пит за продажбата от Джоли на нейния дял от винарната, заедно с личното им дело за попечителство над деца и делото й на ФБР за Закона за свобода на информацията.

Компанията доскоро притежавана от Джоли-Нувел, твърди, че Пит и колегите му са се опитали да „превземат контрола“ върху имота „като отмъщение за бракоразводните процедури и попечителството“ с надеждата, че „Джоли никога няма да види нито стотинка“ от много успешната винарна, според  Page Six. Делото изисква 250 милиона долара обезщетение от Пит, с което отношенията между двамата съвсем се заплитат.

Двойката купи имението през 2008 г. с цел да влезе във винопроизводителния бизнес. Тъй като марката беше толкова преплетена с многобройните им бизнес и благотворителни усилия, Джоли се фокусира върху фондацията Джоли-Пит, докато надзорът върху инвестицията на двойката в Château Miraval беше оставен в ръцете на Пит. Това проработи в началото, но когато бракът им се провали, достъпът на Джоли до ежедневните сделки с инвестицията във вино също бе ограничен.

 

Съдебният иск цитира зависимостта на Пит от алкохола и желанието му да придобие еднолична собственост върху Château Miraval като два проблема, които са довели до ограничаване на Джоли от информация за техния бизнес. Актрисата обвинява Пит и борда на директорите на винарната, че са „пропиляли десетки милиони от парите на Château Miraval за суетни проекти, които имат малко, ако изобщо имат, бизнес оправдание“.

Това включва басейн, чието изграждане струва милиони долари и стълбище, което е реконструирано четири пъти, за да отговори на желанията на Пит. „Тези средства бяха похарчени след възражението на Джоли и Нувел“, се казва в съдебните документи.

 

Искът идва след провален опит Анджелина да продаде своя дял на бившия си съпруг. Актрисата твърди , че предложените условия са били твърде неизгодни за нея.Така че точно като развода им, съдебните битки за бизнеса им продължават и продължават.