Общество

Бил и Мелинда Гейтс отдадени на филантропията въпреки развода

Когато искаш да помогнеш

Бил и Мелинда Гейтс отдадени на филантропията въпреки развода

Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Robin Hood

Бил Гейтс и бившата му съпруга Мелинда Френч Гейтс демонстрират своята отдаденост на филантропията. Бившата двойка доказа тази седмица, че все още е решена да работи заедно, за да направи положителна промяна в света.

Бил и Мелинда – които финализираха нашумелия си развод през август 2021 г. – се събраха на събитието Goalkeepers Global Goals Awards на съвместната им фондация, което се проведе след две години пауза заради пандемията. Урсула фон дер Лайен, президент на Европейската комисия, бе сред наградените за нейното лидерство в разгара на пандемията от COVID-19 през 2020 г. 

За Bloomberg TV  Мелинда разказа как тя и бившият й съпруг все още работят в сътрудничество в тяхната фондация и многобройните усилия, свързани с нея. „Срещнахме се за първи път с нашия борд на попечителите миналата седмица лично“, сподели Мелинда. „Това, което мисля, че всички биха ви казали, е, че Бил и Мелинда остават напълно отдадени на тази институция и на ефективната съвместна работа. И това е, което правим днес.“

А преди време коментирайки развода им  в британския The Times Бил Гейтс сподели: „Чувствам се късметлия, че мога да работя с нея”

Двамата обявиха през май 2021 г., че са решили да сложат край на 27-годишния си брак, от който имат три деца. Три месеца по-късно разводът им за милиарди бе финализиран.