Общество

Благотворителна организация поставя хранилки за животни в Украйна

От „Paws of War“ разчитат на доброволци по границите на Украйна в Румъния и Полша, за да закупят и доставят консумативи, да подпомагат животните на бежанците и да се срещнат с украинци, които предават любимите си домашни любимци, преди да продължат несигурното си пътуване."

Благотворителна организация поставя хранилки за животни в Украйна

снимка:  PAWS OF WAR/ Фесбук страница

Базирана в Ню Йорк благотворителна организация подава ръка на домашни любимци, изоставени по време на войната в Украйна, като поставя хранилки в цялата страна. „Paws of War“ е разпределила над седем тона храна и доставки в Украйна, откакто Русия започна военните действия в страната в края на февруари, според данни на организацията, пишат от “People”. От организацията бързо обособяват места за хранене на скитащи се животни, но и полага усилия да ги поддържа пълни на ежедневна база.

Към настоящия момент от „Paws of War“ призовават за дарения, които да подпомогнат тяхната мисия в Украйна, за да продължат да подкрепят домашни любимци и хора. Според Робърт Мисери, основател на организацията, е трогателен фактът, че някои семейства са прибрали над 20 кучета и 40 котки в домовете си, защото не могат да останат безучастни към тяхната съдба.

"Повечето от тези хора живеят в скромни условия на живот, но изключително много обичат домашни любимци. Те отварят сърцата и домовете си за тях."

 

Posted by Paws of War on Thursday, April 7, 2022

„Paws of War“ са сред първите организации, които стигaт до Украйна и осигуряват доставки с най-необходимото на хората и техните домашни любимци, които остават в страната след първите атаки на Русия.

Украинката Дария се опитва да нахрани най-малко 50 котки на ден, въпреки че има само един домашен любимец преди войната. От организацията помагат на Дария както да се погрижи за животинките, така и за себе си.

От „Paws of War“ разчитат на доброволци по границите на Украйна в Румъния и Полша, за да закупят и доставят консумативи, да подпомагат животните на бежанците и да се срещнат с украинци, които предават любимите си домашни любимци със свито сърце, преди да продължат несигурното си пътуване.

 

These tiny puppies are two of the countless animals...

Posted by Paws of War on Monday, April 11, 2022

Доброволци разказват, че са се натъкнали на малко момиче, което държи аквариум със златна рибка, а това е само още едно доказателство, че хората в Украйна са силно привързани към животните си и ги приемат като важна част от семейството си. 

Над 870 000 бежанци са се завърнали в Украйна въпреки войната