Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Благотворителният базар, на който си заслужава да бъдете

Благотворителният базар, на който си заслужава да бъдете

Снимка: rawpixel.com

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

След по-малко от месец ще се проведе Годишният благотворителен базар на Международен женски клуб – София. Тазгодишното издание е 24-то по ред. Мястото е Интер Експо Център, денят е 2 декември.

Всяка година на това събитие страни от цял свят представят своите традиции под формата на ръчно изработени предмети, сувенири, ястия от националната си кухня, характерни облекла и т.н. По този начин се набират средства за множество образователни, здравни и социални каузи в България. Международен женски клуб – София реализира благотворителния базар с подкрепата на представители на международната общност в страната – посланици, представители на дипломатически мисии и техните семейства, както и благодарение на помощта на редица компании и доброволци.

Миналата година в събитието се включиха 59 страни, които представиха културата и традициите си пред 10 000 посетители. Бяха събрани 373 000 лв., с които бяха подкрепени директно 24 каузи. Средствата бяха използвани за подпомагането на деца с онкологични заболявания, хора в неравностойно положение, възрастни със сериозни увреждания и деца, лишени от родителска грижа. 

Повече информация можете да откриете на страницата на събитието във Фейсбук. Билетите за базара са на символични цени. Можете да закупите своя тук

 

Десислава е момиче, което обича думите – да преоткрива и скрива в тях себе си и всичко. Започва да ги записва, за да не пропусне някой нов ред, многоточие или отклонение. Обича също цветя (в градини), френски прозорци, океан, чай, малини, цвят екрю и вино. И да пътува много обича. Отбелязва синхроничностите по пътя си и така е сигурна в посоката. Има всичко, за което е мечтала, но не спира,...