Общество

Британският крал е диагностициран с рак, съобщи Бъкингамският дворец

Не се обявяват подробности за вида на онкологичното заболяване

Британският крал е диагностициран с рак, съобщи Бъкингамският дворец

Снимка: Chris Jackson/Getty Images

Британският крал Чарлз Трети е бил диагностициран с форма на рак и ще отложи публичните си прояви, съобщи днес в изявление Бъкингамският дворец. 

Седемдесет и пет годишният британски монарх прекара три денонощия в болница миналия месец, след като претърпя медицинска интервенция заради увеличена простата, при което медиците са установили и друг сериозен здравословен проблем. Бъкингамският дворец посочи, че изследванията са открили форма на рак. 

"По време на неотдавнашната операция на краля в болница за доброкачествена хипертрофия на простатата беше установен друг проблем" и "последвалите тестове установиха форма на рак", съобщиха от двореца. Не се обявяват подробности за вида на онкологичното заболяване на арлз Трети, но източник от кралския двор съобщи, че не става въпрос за рак на простатата.

 

"Нямам съмнения, че той ще се излекува много бързо и зная, че цялата страна ще му пожелае оздравяване", заяви по повод заболяването на краля британският премиер Риши Сунак.

Преди няколко седмици бившата съпруга на британския принц Андрю и херцогиня на Йорк беше диагностицирана с рак на кожата. 64-годишната Сара Фъргюсън се подложи на лечение за рак на гърдата миналата година.  

 

Принцесата на Уелс се завърна у дома след успешна операция