Общество

Дистанционна работа от… Барбадос

Правителството кани всички да работят оттам

Дистанционна работа от… Барбадос

Снимка: Culture Trip 

Дистанционната работа може да бъде съвсем различно изживяване, ако я вършите от остров Барбадос. Възможността е реална благодарение на Barbados Welcome Stamp – кампания на правителството, която ще насърчи хора, които могат да работят от дома си, да останат на острова за една година и да работят оттам.

Министърът на карибската държава Миа Мотли разказва, че мярката е част от туристическата стратегия на правителството. Заради пандемията от коронавирус краткосрочните пътувания са сведени до минимум, а изискването за тестове затруднява допълнително туристите.

„Не е нужно да работите в Европа, САЩ или Латинска Америка, ако можете да дойдете тук за няколко месеца, после да се върнете вкъщи, а след това – отново тук“, гласи официалното изявление на Мотли. Тя допълва, че ще позволи „хората да идват от чужбина и да работят тук онлайн, така че да не се налага да стоят в страните, от които са“.

Барбадос започна да посреща посетители от 12 юли, а от министерството обещават да осигурят престой на световно ниво, който да накара туристите да се върнат отново или дори да останат.

Туризмът е важен отрасъл и допринася за над 12% от брутния вътрешен продукт на страната, а индиректно формира 40% от икономическата активност, сочат данни на Барбадоската хотелиерска и туристическа асоциация. Освен това е най-големият източник на работни места на острова. Ето защо властите са готови на всичко, за да не загубят туристите си. Те разхлабиха  мерките, наложени заради COVID-19 и премахнаха вечерния час. Вече са позволени и публични събития с до 500 души, както и спортни мероприятия с публика. В страната има 98 потвърдени случая на коронавирус и седем смъртни случая.

 

Писнало ви е от 2020? Идете в Исландия!