Общество

Джейн Фонда: Ракът е учител

Слез като почти на 85 се снима в нова колекция на H&M и се отказа отказва от ботокса и филърите, актрисата отново ни вдъхнови с откритостта си

Джейн Фонда: Ракът е учител

Джейн Фонда
Снимка: Jon Kopaloff/Getty Images

„И така, скъпи приятели, имам нещо лично, което искам да споделя“, написа Джейн Фонда в профила си в Instagram.„Бях диагностицирана с неходжкинов лимфом и започнах химиотерапия.“ Носителката на "Оскар" не само сподели тази новина открито, но я използва като възможност да привлече вниманието към разбитата здравна система на САЩ. „Имам здравна застраховка и достъп до най-добрите лекари и лечения. Осъзнавам, и това е болезнено, че съм привилегирована. Почти всяко семейство в Америка се е сблъсквало с рак в един или друг момент и твърде много от тях нямат достъп до качественото здравеопазване, което получавам, а това не е правилно, написа още Фонда още в поста си.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

Според Американското онкологично дружество неходжкиновият лимфом е рак, който е един от най-разпространените в САЩ. Но както Фонда подчертава в публикацията си, за щастие, е лечим.

Тя обясни, че въпреки че ще бъде подложена на химиотерапия в продължение на шест месеца, ще продължи да е активна и по темата за климатичните промени, която и е много присърце. Винаги фокусирана върху голямата картина, Фонда вече възприема уроците, които може да вземе и от това преживяване и споделя:  „Ракът е учител и аз обръщам внимание на уроците, които носи за мен“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)