Общество

Джони Деп или Амбър Хърд - кой е насилникът?

Амбър Хърд отправя тежки обвинения към актьора

Джони Деп или Амбър Хърд  - кой е насилникът?

Актьорът Джони Деп отрече напълно обвиненията в домашен тормоз на бившата си съпруга Амбър Хърд в свои показания. За сметка на това пък призна за злоупотреба с алкохол и наркотици. Показанията му са част от делото за клевета, което той заведе срещу таблоида The Sun. Вестникът го нарече „бияч на съпруги“ през 2018 г., година след финализирането на знаковия развод. 

Съдебният процес във Висшия съд в Лондон, който ще продължи 3 седмици, ще извади на показ аспекти от личния живот на Джони Деп и други знаменитости. В показанията си той вече обясни защо е приемал наркотици още на 11-годишна възраст. Причината е, че чрез тях той е притъпявал „психологическата болка“, породена от нездравословната семейна среда. Актьорът изтъкна, че гневът, за който често е обвиняван, никога не е бил чудовищен и съпътстван от агресия.

Адвокатите му определят обвиненията в насилие за „измислени“, а Деп продължава да ги отрича. Звездата квалифицира Амбър Хърд като „агресивна и неуравновесена персона, меняща настроенията си екстремно често“. А неговият адвокат Дейвид Шърборн заяви: „Тя е била насилникът в семейството. Тя непрестанно е предизвиквала скандали и е имала агресивни пристъпи“. В свидетелските си показания Деп твърди също, че бившата му съпруга многократно му е нанасяла удари в лицето и е наранила пръст от ръката му, след като го замерила с бутилка от водка. 

От показанията на актьора се разбира и за една от причините за развода. Оказва се, че Хърд или, по думите на Деп, „неин приятел“ е екскрементирал в брачното им легло. За Амбър това е било „една безобидна шегичка“, а за съпруга ѝ – капката, с която е преляла чашата на вече разпадащия се брак. 

News Group Newspapers, издателят на Тhe Sun, казва в изявление, че „ще докаже истинността на квалификацията „бияч на съпруги“. Според вестника именно Деп е причинявал тежки телесни травми на Амбър Хърд, а в отделни ситуации тя дори се е страхувала за оцеляването си. Версията на The Sun продължава с доводите, че Хърд е проявявала амбиции за собствено кариерно развитие в областта на актьорското майсторство, а това е правело устремения ѝ към доминация във връзката съпруг още по-ревнив. 

Преди седмица искането на вестника жалбата срещу компанията да бъде отхвърлена не бе уважено. То можеше да бъде удовлетворено, тъй като Деп не е спазил заповедта да предостави разпечатки на личната си кореспонденция със своя асистент. Защитата на британския таблоид е на мнение, че чатовете потвърждават приемането на наркотици от страна на актьора. Разпоредено беше и бившата съпруга на звездата да присъства в залата, макар и това да е в разрез с исканията на Деп. Бившите партньорки на Джони Деп, Ванеса Паради и Уинона Райдър, също се очаква да бъдат сред свидетелите. Те вече се изказаха в негова защита в рамките на предварителните изслушвания. 

По време на изслушванията бе показан и видеоклип, заснет от телефона на Хърд. На записа се вижда как актьорът пие вино в светлата част на денонощието и троши стъкла в тяхната кухня. По повод на видеото Деп потвърди факта, че понякога е харчил повече от 30 000 долара месечно за покупката на вино. Но се оправда, че прекомерната консумация на алкохол нито веднъж не го е довела до състояние на агресивност, а когато скандалите са започвали да назряват, той просто се е отдръпвал от агресивната си съпруга. По-нататък в заседанието бе разгледана и хронологията на наркозависимостта на Деп, който до 14-тата си годишнина е „опитал всички видове наркотици“. Предстоят още изслушвания в следващите седмици.

Очаква се разходите по делото да надхвърлят обезщетенията, които ще бъдат присъдени. Значителни суми ще костват адвокатските хонорари и наемането на залите в усложнената епидемична обстановка. Освен срещу таблоида Sun, Джони Деп е завел още едно дело в САЩ срещу Амбър Хърд. Отново заради уронване на престижа. Поводът са нейни обвинения в домашно насилие, но този път пред вестник „Уошингтън поуст“

 

Уинона Райдер в подкрепа на Джони Деп