Общество

Едно голямо извинявай – новите мемета за ротация

Ред сълзи, ред приказки и пълно безредие в последните дни

Едно голямо извинявай – новите мемета за ротация

Източник: Facebook / Ivan Chervenkov

Преди девет месеца от ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) се споразумяха за ротационно правителство, при което премиерския пост да заеме първо Николай Денков, а след това - Мария Габриел, която е вицепремиер и министър на външните работи в сегашния кабинет в оставка. 

Във вторник финалните преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ се провалиха и не се стигна до подписването на общ документ за управление на страната. Въпреки липсата на съгласие номинираната до ГЕРБ за премиер Мария Габриел изненадващо върна вчера изпълнен мандата на президента Румен Радев със състав на проектокабинет. По-късно от „Продължаваме промяната – Демократична България“ обявиха, че проектокабинетът не е съгласуван с тях, а номинираните за министри от обединението заявиха, че отказват да се включат в този състав на Министерския съвет.  

Объркахте ли се? Спокойно, има още...

Вчера и днес представители на "Продължаваме промяната - Демократична България" заявиха, че са разочаровани от поведението на Мария Габриел. Финансовият министър Асен Василев снощи дори я нарече "най-новото красиво лице на мафията". Днес Габриел обяви, че чака извинение. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък заяви: "След тези тежки думи и всичко направено няма как да стане така лесно. Това, което може да ни върне на масата, е едно голямо извинение". 

Отношенията между политическите сили, които участват в управлението, са толкова динамични, че е напълно възможно, докато разглеждате реакциите, мемета и коментарите в социалните мрежи, които събрахме, да се случи пълен обрат...  

"Голямо!"

 

"Ти го переш, то те кара да  му се извиняваш... " 

 

 

Ред сълзи, ред...

 

 

И още...

Прочетете внимателно. Прочетете пак. После отново.

 

За обвързаността, миналото и бъдещето

 

"Я се стегнете!

Ако ни е управлявал хорът на обидените момиченца, поне да знаем за кои "кукли и парцалки" сте се сдърпали, иначе взех аз да се чувствам виновна."

 

 

Едно архивно видео, което стана популярно във връзка с езиковите умения на политиците у нас, но днес получи нов прочит в социалните мрежи...

"Габриела си го каза̀, още тогива, ама…"

 

И на финала "серия картички", с които всеки може да поиска прошка.