Общество

Ицо Хазарта подкрепи протестите в официално писмо

Защо ги подкрепя?

Ицо Хазарта подкрепи протестите в официално писмо

Снимка: missbloom.bg

Ицо Хазарта обяви своята подкрепа към протестите в официално изявление, специално публикувано в сайта E-vestnik. Рапърът е на мнение, че сегашното правителство и парламент вредят повече на обществото, отколкото да носят полза. Обект на критики е и главният прокурор Иван Гешев, който според Хазарта би бил единствено добър „пазач на паркинга на прокуратурата“

Писмото започва с неговото възмущение от това, че повечето лица на българския шоубизнес не изразяват своите позиции по повод на политическите събития. В полезрението на музиканра попадат още Христо Иванов и неговите приближени лица от партията, които добиха популярност и заради акцията в Росенец. Според Ицо Хазарта постъпката им е достойна за медийно отразяване и уважение, макар и самият той да е бил сдържан по отношение на политиката на Иванов.  

Ицо Хазарта се аргументира и защо не одобрява действията на кабинета „Борисов 3“. „Относно Бойко Борисов – не искам да разсъждавам за клипчета, снимки, шкафчета и чекмеджета, вярно ли е, не е ли вярно, и защо е допуснал някаква „дама“ да го снима в собствения му дом“. Като повод за недоволство и разочарование са посочени актуални и вече остарели политически скандали. Сред тях е проектът за АЕЦ Белене, който според него е обществено опасен, а също и рекетът, упражняван върху повечето български бизнесмени. Засегната е темата и за неуместните назначения на високи държавни постове. А пример е правосъдният министър Данаил Кирилов. От думите на Хазарта се разбира, че той е срам за повечето представители на съдебната власт и юристите. 

Отбелязано е и мнението на Борисов за Цвета Караянчева. Според Ицо Хазарта е редно тя да смени работното си място заради обидната квалификация. В писмото е наречена "кърджалийската дама“. Друга причина за недоволството на изпълнителя е политиката, водена от Валери Симеонов. Недопустими са унижения спрямо майките на деца с увреждания, но и затварянето на заведенията в Слънчев бряг също е тълкувано като катализатор на щети за българския туризъм и причина за повишаване нивата на безработицата в курорта. Споменато е, че Слънчев бряг е празен за втора година, и то не заради коронавируса. 

А събарянето на вълнолома на Ахмед Доган вече било безсмислено. Ицо Хазарта смята, че обществото заслужава подобни управници, но не и младите, които ще покажат своето неудовлетворение. 

Той споменава като положителни примери министърът на транспорта Росен Желязков и вицепремиера Томислав Дончев. Въпреки това присъствието им в политиката не можело да гарантира доверие към цялото правителство. Защото било трудно да се справят с некомпетентността на колегите си. 

„Мисля, че от това правителство и парламент вредата е по-голяма, отколкото ползата“, завършва Хазарта. 

 

Какво разказа за протестите Момичето-паяк?