Общество

Как Кока-Кола помага на ресторантьорския бранш у нас

Системата на Кока-Кола в България предоставя безвъзмездно реклама като част от програма за подкрепа на търговските партньори.

Кока-Кола в България започна своята нова инициатива, чрез която предоставя персонализирана реклама на малки търговски обекти от HoReCa индустрията. От тази възможност ще могат да се възползват над 800 заведения в страната, които ще получат автоматизирани кратки рекламни формати с персонализирани снимки и текст. Рекламите ще бъдат изработени безвъзмездно от компанията и подкрепени с бюджет за локална онлайн реклама за период от две седмици в периода 16.07 – 30.09.2020 г.

„Използвайки силата на нашата марка и креативността на нашите хора искаме да помогнем за активното възстановяване на нашите партньори в HoReCa индустрията. Скоро ще стартираме и нова рекламна кампания, която ще се разгърне поетапно през лятото. Тя е създадена да вдъхнови всички нас да изградим света си по-добре, оценявайки всички неща, които може би сме приели за даденост преди“, каза Евелин де Лирснайдер, изпълнителен директор на Кока-Кола България.

По време на пандемията системата на Кока-Кола в България прекрати своите рекламни кампании и фокусира ресурсите си върху два етапа на подкрепа с поредица от активности и инициативи в помощ на местни общности, които са били засегнати от COVID-19.

Инициативите от началния етап са посветени на подпомагането на медиците от първа линия в 26 лечебни заведения в страната. Уязвими групи от населението също получиха финансова подкрепа от Фондацията Кока-Кола, а над 300 предплатени рекламни пространства бяха предоставени на Българския червен кръст за дарителската им кампания „Заедно срещу COVID-19“.

“Световната пандемия от COVID-19 от последните няколко месеца изправи пред трудни житейски и икономически предизвикателства всички нас – хората, общностите, бизнесите. Но също така станахме свидетели и на безброй прояви на доброта, смелост и взаимна помощ“, допълни Евелин де Лирснайдер. 

В края на май беше поставено началото на втория етап на подкрепата, фокусирана върху възстановяването на малкия бизнес и HoReCa индустрията. Първата инициатива беше „Магазинчето на квартала“, благодарение на която близо 500 малки търговски обекти в страната бяха подпомогнати с близо 100 000 лв. Системата на Кока-Кола в България се включи и в националната инициатива за подкрепа на туризма в страната – „Преоткрий България“.

В предстоящите месеци компанията ще продължи с фокусиране на ресурси, инициативи и действия в подкрепа на засегнатите общности в страната с цел тяхното възстановяване, справяне с икономическите последствия от кризата и адаптиране в новия свят.

 

YouTube дава гласност на човешките истории с Life In A Day