Общество

Кардинал Пицабала: Ще се разменя срещу децата, заложници на Хамас

Той е представителят на Римокатолическата църква в Светите земи

Кардинал Пицабала: Ще се разменя срещу децата, заложници на Хамас

Снимка: Instagram /@terrasantanet

Представителят на Римокатолическата църква в Светите земи кардинал Пиербатиста Пицабала заяви в понеделник, че е готов да размени себе си срещу децата, взети за заложници от Хамас. Той направи този коментар в отговор на въпрос по време на видеоконференция с журналисти от Италия, съобщи Ройтерс.

"Готов съм за тази размяна, готов съм на всичко, ако това може да доведе до свобода, да се приберат децата",  каза той.  "Ние сме готови да помогнем, дори аз лично", каза той. Кардиналът подчерта, че той и неговите помощници все още не са имали пряк контакт с Хамас.

"Не можете да говорите с Хамас. Много е трудно", каза той. Пицабала ръководи Римокатолическата църква в Израел и палестинските територии, Йордания и Кипър. Това е регион, който е дом на около 300 000 римокатолици.

По време на атаката срещу Израел терористическата групировка взе за заложници около 200 души от Израел, като се смята, че десетки от тях са деца. Дипломатическите усилия за получаване на помощ в Газа се засилват, докато Израел подготвя сухопътна инвазия, за да унищожи Хамас. 

 

"По-добре мъртва": разтърсващата история на 8-годишната Емили