Общество

Къде би отишло едно френско момиче в новогодишната нощ

Ето няколко популярни дестинации и възможности

Къде би отишло едно френско момиче в новогодишната нощ

Снимка: Pexels

Франция - една страна, която сама по себе си е празник. Французите са народ, който обича да празнува и винаги си намира повод за издигне флага високо в небето като национална гордост или да се повесели с хубаво вино и приятели. За всички е известно колко изтънчени са французойките и със сигурност е много любопитно да разберем къде пранзуват най-стилните дами в Европа нова година. Ето няколко популярни дестинации и възможности за празнуване на новогодишната нощ, от които французойките определено се възползват подобаващо.

Париж: За някои да си останат в родния си град на нова година е скучно, но когато става въпрос за Париж, нещата не стоят точно така. Столицата е известна с екстравагантните си новогодишни тържества с фойерверки на Айфеловата кула и партита в целия град. Шанз-Елизе е популярно място за отброяване на празниците.

 

 

Ница: Променад де Англе в Ница (или крайбрежната алея) е домакин на оживено новогодишно тържество, което често включва фойерверки над Средиземно море. Много барове и ресторанти в района също са домакини на специални събития. Едва ли има нещо по-романтично това да празнуваш нова година с гледка към лазурното море, ако ще и през зимата, която точно в Ница дори няма да усетите, защото температурите са осезаемо по-високи от нашите или тези в северната част на Франция. Изобщо, цялата Ривиера е чудесен фон за новогодишното празненство, като започнем от Кан и стигнем до Сен Тропе.

 

 

Страсбург: Ако момичето е в източната част на Франция, със сигурност би избрало Страсбург за новогодишното парти. Градът е известен с празничната си атмосфера през зимния сезон. Центърът на града е красиво украсен, а в навечерието на Нова година често има най-разнообразни събития и фойерверки. Това е може би най-романтичния град след Париж, известен и с невероятните си коледни базари. Заслужава си.

Френските Алпи: За тези, които предпочитат по-спокойна и изпълнена със сняг новогодишна нощ, Френските Алпи предлагат красиви зимни пейзажи и възможност за празнуване в ски курорти като Шамони или Куршевел. Всяка французойка поне веднъж прекарва нова година в Алпите, а атмосферата и спиращите дъха гледки от върховете са нещо, които трябва да се преживее.

 

Прованс: Очарователните селца на Прованс предлагат по-спокойна обстановка за посрещане на нова година. Живописната околност, местната кухня и евентуално някои местни традиции могат да допринесат за незабравимо преживяване. Това е избор на много французойки за новогодишната нощ и не се учудваме, красотата на прованса е пленителна дори и през зимата.