Общество

Хейтминутка: Кейове, барбекюта и други дребни житейски несгоди

Кеят на Доган май бил незаконен?!

Хейтминутка: Кейове, барбекюта и други дребни житейски несгоди

Вицепремиерът Валери Симеонов се появи в сутрешния блок на Нова, за да ни "изненада" с новини, една от тях е, че изграденият наскоро кей при лятната резиденция на Ахмед Доган в парка "Росенец" край Бургас бил незаконен. Не чак толкова изненадващо съоръжението, дълго 200 – 250 метра, няма строителни книжа и подлежи на събаряне. По думите му проверка на регионалната дирекция "Строителен контрол" е установила и че има още 4 незаконни спомагателни постройки в имота. "Това ще бъде премахнато. Ще се разруши като всеки незаконен строеж. Сигурен съм", беше категоричен в ефир Симеонов. Не е тайна, че на скиците в кадастралния регистър кейовата стена не е нанесена, както преди време установи разследване на Биволъ. Тя присъства само като проекция, скицирана в морето. Няколкото постройки вдясно от пътя, водещ до Сараите, изобщо не са нанесени в кадастъра.

Да, най-вероятно кеят ще падне жертва, както през 2011 г. беше разрушено прословутото барбекю на Доган в столичния кв. Бояна. Това ще е и поредното замазване на очи, за да сме спокойни, че бариера може и да има, която да не дава достъп до плажа, но кей за лодки и яхти няма да има, за да трябва горките гости да газят до кръста във вода, преди да се окажат на софрата на властта. Но и това ще е временна пречка – Доган на бърза ръка ще спретне нов кей, както си построи и ново барбекю преди време. Ще се заобиколи и от нови слуги, ако старите изведнъж станат неудобни. 

Освен това се оказва обаче, че за голямо облекчение на сподвижниците му голямата сграда (отново изненадващо!!!) се вписва в параметрите на Закона за устройството на територията и Закона за черноморското крайбрежие. За "утеха" на гражданите щяло да има и още проверки. А ако сградата се окажела наистина незаконна, ще се настоява да бъде съборена. Единственото, което не разбрахме, е как и доколко може да е законна една сграда, за която са платени 20 млн.лв. с кредит от КТБ, а впоследствие той е бил обявен за лош и несъбираем.

 

Гешев и Доган направиха невъзможното - обединиха необединимите