Общество

Когато между баща и син няма конкуренция

Винаги сме се възхищавали на дуото баща и син Стелан и Александър Скарсгард. Каква е тайната на успешното бащинство, прочетете в статията.

Когато между баща и син няма конкуренция

Актьорът Александър Скарсгард и баща му, актьорът Стелан Скарсгард, пристигат на премиерата на филма "Отмъстителите" в Лос Анджелис в театър "Ел Капитан" на 11 април 2012 г. в Холивуд, Калифорния. Снимка: Jon Kopaloff/FilmMagic

"Никога не съм имал амбиции за тях, освен че трябва да бъдат достойни хора", кавза Стелан Скарсгард за децата си пред The Guardian. И може би това е ключът към успешното родителство, който всички търсят, но не всеки намира. Съдейки по прекрасните му отношения с всичките му 8 деца, актьорът е напълно прав.

Винаги сме се възхищавали на дуото баща и син Стелан и Александър Скарсгард. През десетилетната си кариера Стелан е участвал в повече от 100 филма, сред които "Добрият Уил Хънтинг", "Тор", "Момичето с драконовата татуировка", "Дюн" и др. Но това не му пречи да бъде и страхотен баща. На въпрос на журналист от The Guardian дали осемте му деца са повлияли на кариерата му Стелан отговаря:

“Научих толкова много от децата си. Откакто завърших в Кралския драматичен театър в Стокхолм през 1989 г., не съм се занимавала с театър и съм работила само четири месеца в годината, така че съм сменяла пелени в продължение на 40 години. Готвих много за децата и съм ги виждал как растат и обикновено ги водя всички, когато пътуваме. Така че съм имал истински нормален живот и единственият начин, по който това ми е повлияло, е, че съм успял да взема от децата си, защото в тях виждаш човечността в суров вид, нескрита. Можеш да погледнеш едно тригодишно дете и след това без проблем да изиграеш президента на Съединените щати, защото го разбираш.”

Когато между баща и син няма конкуренция

Стелан проправя път в Холивуд не само на себе си, но и на шестима от синовете си, които също се занимават с кино. Между тях обаче няма конкуренция, както се случва много често. Пример са това са отношенията между Ален Делон и сина му Антони. "За щастие, ние сме различни по типаж и възраст, така че не е имало конкуренция за конкретни роли", сподели друг от синовете на Стелан - Густав - пред шведското списание Schön през 2018 г. И добавя: "Ние сме много близко семейство и винаги сме се подкрепяли един друг."

Понякога дори им се налага да работят заедно, какъвто е случаят с филмите  "Убий любимите си" (2006), "Метропия" (2009), "Муминс и преследването на кометата" (2010) и драмата "Меланхолия" (2011). В интервю за работата по филма на Ларс фон Триер Александър споделя, че всъщност баща му е “доста готин”, а Кирстен Дънст, която играе главната женска роля, заявява пред Stuff: "Те са наистина сладки заедно като баща и син. Дори са по-скоро като братя."

Неговата рецепта за силна връзка с децата:

Не лъжете. Дори и да ви задават много трудни въпроси в много ранна възраст, бъдете честни. В противен случай рано или късно ще разберат: О, Боже, моите родители са ме лъгали. Дори за Дядо Коледа. Той не съществува. Поне няма доказателства за съществуването му. И не се намесвайте. Трябва да им дадете толкова много любов и сигурност, когато са малки, че от около 16-годишна възраст всички решения да са техни.

Когато между баща и син няма конкуренция

Александър Скарсгард пък споделя следното: "След 20 години в индустрията (актьорската) все още благодаря на баща ми за всяка една работа, която получавам". Ето такава връзка между баща и син пожелаваме на всички. Разгледайте галерията ни със снимки на Стелан и Александър през годините.