Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Лолитки, хипстъри и батки – 10 култови плажни персонажа

Лолитки, хипстъри и батки – 10 култови плажни персонажа
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Обичам нашето Черноморие и явно трудно ще се откажа от него. Въпреки безбройните си закани и твърдения, че трябва да си луд, за да ходиш там, явно раздялата с тази любов и сантимент няма да е лесна. Все още не мога да забравя прекрасното си детство и вълшебните морски ваканции на "Смокиня" и "Каваци", споменът за които все още ме кара да се усмихвам. Безкрайните плажни ивици, красивите разпенени вълни и постоянният вятър в косите са нещо, което няма как да не искаш да покажеш на децата си. Точно това ме накара този месец да се пренеса в Созопол и да потопя децата си в автентичната атмосфера на българското летуване.

Време е за красивите плажни ивици в България, царевиците и гевреците на плажа, безбройните сергии и невероятните персонажи.

Трябва да призная, че като човек, който не е стъпвал от години на българското Черноморие, си мислех, че в началото на сезона няма почти никой и че ще избегна навалицата. Да, ама не! Повярвайте ми, бях истински изненадана и напълно парализирана от човешкото множество, което буквално беше заляло целия плаж и почти всяка свободна педя. Та нали бях планирала да се наслаждавам на спокойствието, шума на вълните и веселите игри на децата, без да се налага да стърча през цялото време права в опитите си да видя накъде са хукнали, какво правят и кой чадър или хавлия препикава малкият ми син? Шумът беше оглушителен и честно казано, трудно успявах да уловя обърканите си мисли, които се блъскаха в главата ми, опитвайки се да ме спасят от силния шок и изненада, в които обикновено попадат хората, чиито илюзии и планове са се сгромолясали с трясък.

Спокойствие, тишина и лично пространство – ама много те моля, като си искала точно това, марш в Гърция и по-конкретно във Вурвуру, което толкова много обичаш!

Имала нужда от спокойствие – смях! Та нали затова дойде тук – за да покажеш на децата си какво е истинското море и всичките забавления, свързани с него.

Майната ми, окопитвам се и разбирам, че ще трябва да се адаптирам – това поне е лесно. Отпускам се и си давам сметка, че мога и така. Не е нужно да се концентрирам върху негативното – мисля да се наслаждавам и да черпя с пълни шепи от радостта на плажуването. Също така да наблюдавам, освен децата, разбира се, и хората около себе си.

Ако си направите труда да се огледате, ще откриете невероятна палитра от хора, които сякаш те пренасят в света на риалити форматите и всички забавни, жалки и комични персонажи, които могат да ти хрумнат. Лично аз реших да си направя експеримент и да опиша всички, които срещнах в рамките на един непълен плажен ден. Трябва да призная, че бях силно впечатлена от безкрайното разнообразие и в същото време общите черти, които различните типажи обединяват.

Отворите ли си очите за околните, ще видите:

Коя е тя? Това и тя не знае... Опитва се, но все не може да се опознае. Дете, момиче или майка с две деца? Обичаща или ненавиждаща заобикалящата я среда? Принцеса или пепеляшка у дома? Предприемач, работник или просто домакиня? Сексуален инвалид или истинска богиня? Летяща или дишаща прахта? Усмихната или озъбена като смърта? Разумна или вятърничава? Модерна или обикновена жена? Зашеметяваща ил...