Общество

Най-абсурдните причини за развод

Бракоразводни адвокати споделят случаите, които са изумили дори тях.

Най-абсурдните причини за развод

За какво си говорят девет адвоката по семейно право, когато се съберат на едно място? За най-куриозните случаи в практиката си, разбира се! Мястото, което ги събира, е виртуално, но историите им са съвсем реални.

Анонимно адвокатите разказват за най-абсурдните причини за развод, с които са се сблъсквали. Прегледайте ги, някои от тях са поучителни, други - просто забавни. Или нелепи, в което също има елемент на поука

Адвокат 1: Съпругата поиска развод по вина на съпруга с обвинението, че той постоянно разхожда тяхното куче, докато тя е на работа, за да може кучето да го предпочита и да се радва повече на него, вместо на нея след дългия работен ден.

Адвокат 2: Една клиентка се разведе със съпруга си, защото е спрял да я води на кино. Друга си беше позволила да провери телефона на съпруга си и открила, че докато тя е била на бизнес пътуване, той си е поръчал мъжки ескорт. Имал съм някои клиенти учители (всичките бяха жени), над 40-годишни, които се развеждаха заради връзка или изневяра със свой ученик. 

Адвокат 3: Той не ѝ е помогнал да окачи завесата за душа. Понякога това може да бъде капката, която прелива чашата. 

Адвокат 4: Инсталирането на нова low-flow (която отпуска много малко вода за измиване) тоалетна вкъщи и промяната в атмосферата на дома. Това беше причината за развод.

Адвокат 5: Един клиент попълни документите за развод веднага след като загуби голяма сума на залагания. Обичаше съпругата си, но беше сметнал, че така ще получи 50% от семейния имот, което ще стигне за този и за следващите няколко хазартни дълга, които ще направи. 


Адвокат 6: При един развод официалната причина на съпругата беше, че "на него му отнема твърде много време, за да разкаже история". В хода на процедурата стана ясно, че мъжът има поредна любовница, но основната причина така и не беше променена в документите. 

Адвокат 7: Веднъж дойдоха две двойки. Съпруг 1 и Съпруга 2 имаха връзка, както и Съпруга 1 и Съпруг 2. Техните искания за развод бяха едни и същи, попълнихме идентични документи и в един и същи ден съдията чу две еднакви обяснения и даде развод на двете семейства. Скоро след това те си размениха къщите, направиха две сватби и заживяха почти постарому.

Адвокат 8: Този човек пожела да се разведе със съпругата си, защото го злепоставяла на голф игрището. Не вярвахме, че това е истинската причина, но тя потвърди, че постоянно притиска семейството да прекарва уикендите в игра на голф и това е единственото място, на което той си позволява да крещи, да я обижда и да правя груби коментари. 

Адвокат 9: Разводът беше по желание на съпругата. Искаше да се отдаде на мечтата си да изучава прилепи и пещери, а партньорът ѝ нямаше интерес и познания по темата. Той беше започнал да чете специализирана литература и искаше да подкрепи съпругата си, но тя намираше, че прави всичко това насила и че в действителност темата не го интересува.