Общество

Най-безумните сувенири за сватбата на Хари и Меган

Безспорно сватбата на годината, ако не и на века – поне що се отнася до приходите за хазната.

Безспорно сватбата на годината, ако не и на века – поне що се отнася до приходите за хазната. По предварителни изчисления сватбата на принц Хари и Меган Маркъл ще донесе на Англия невиждани печалби. Някои от тях са от туризъм, права за снимки и излъчване на церемонията и одобрените от двореца скъпи порцеланови сервизи с портретите на младоженците. Други – и те може би също са значителни – са от сувенирите за обикновените хора.

Като се започне с трогателния тишърт „Това трябваше да бъда аз“ и се мине през кутия с презервативи, която при отваряне пее химна „Бог да пази кралицата“, а на капака пише „Your Prince Will Come“ (преводът е двусмислен) и се стигне до книжки за оцветяване и други безумни и грозни сувенири. Изглежда, кралската сватба е отличен повод всички производители на стоки по света да развихрят въображението си, и трябва да признаем, че то е родило продукция, която дори не би ни минала през ума.

Лигавниче за куче, дървени лъжици, кукли (грозни), бански (още по-грозни), диспенсъри за бонбонки тик-так (те впрочем са произведени само в един екземпляр и са продадени за благотворителност, като финалната сума надвишава 10 хиляди долара), чорапи, свещи, наденички, барабанче, комикс с потресаващо уродливи илюстрации… Можете да ги видите в галерията. А ако ви призлява от всичко това – няма страшно. Предлагат се и брандирани с Хари и Меган торбички за повръщане.