Общество

(Не) вярвай на очите си – национална кампания против кибертормоза

Защото не всичко в интернет е чиста монета.

(Не) вярвай на очите си! е новият проект на сдружение “ПроБудник”, който цели да говори открито за проблемите на дигиталното пространство – за кибертормоза и злоупотребите онлайн, за дезинформацията и разпространението на фалшиви новини сред младите хора.

Повечето млади хора днес прекарват значително време в интернет, в което гледат видео, слушат музика, играят игри, разглеждат профили в социалните мрежи и чатят. Това е приятно и релаксиращо, но понякога носи рискове и опасности, които дори не осъзнаваме. 

Както в живота, така и онлайн е важно да градим поведение, мислене, отношение и собствена репутация. Защото не всичко в интернет е чиста монета. Както офлайн, така и онлайн, невинаги можем да вярваме на очите си. И е много важно да мислим критично, за да успеем в живота.

От  “ПроБудник” са планирали поредица от събития, концерти, младежки фестивал и обучения, в които ще се говори открито за проблемите на дигиталното пространство.

На 20 септември е откриването на кампанията с акустичен концерт на Ния Петрова и видео премиера на личните послания на известни личности, заставащи зад каузата.

Повече информация за "(Не) вярвай на очите си!" може да откриете в официалния уебсайт на “ПроБудник”

 

1000 доброволци станаха част от 15-ото издание на инициативата на Кока-Кола „Моят зелен град“