Общество

No More Many More с песен в подкрепа на протестите

Рок групата изявява гражданската си позиция с музика

No More Many More с песен в подкрепа на протестите

Кадър от предстоящото видео

Рок групата No More Many More пускат нова песен в подкрепа на протестите срещу правителството. Това не е първият път, в който бандата изразява гражданска позиция чрез музиката си, но новият им проект е изцяло насочен към актуалните събития у нас.

Песента носи се казва "Не и този път", текстът е дълбок и пълен с метафори, вдъхновени от българската реалност. Музикантите от  No More Many More  призовават за гражданската активност, единство на народа и вяра в демокрацията и свободата. 

Автор на музиката, текста и аранжимента на песента е фронтменът на групата –Методи Кръстев.  В записа на парчето участват още китаристът Камен Александров, а гост-музикант е Георги Георгиев, познат от лондонската банда Phantom Ink. Финалният микс и мастеринг на парчето са на Огнян Кьосовски, известен в брашна като студиен тонрежисьор, продуцент и барабанист.

„Текстът на "Не и този път" се ражда емоционално и на един дъх“, казва Кръстев. „Българските песни на протестите през годините се развиват – от такива с повече наивност за надежда и свобода, за да еволюират до днешните – за бунт и нетърпимост.“

Видеото към песента ще излезе в края на месеца, а в него са включени автентични кадри от протестите. Участват и популярни българи, които застават с лицата си в подкрепа на протестите на недоволството.

Групата No More Many More е сформирана от няколко музиканти от различни банди в началото на 2013 г. Стилът им е смества алтернативното рок звучене с поп и дори елементи на хип-хоп. В началото на 2017 г. излиза дебютният им албум, озаглавен "По един или друг начин". Сред най-популярните им песни са "Не мога да спя", "Не вярвам", "Искам ли да знам". 

 

Милица Гладнишка разплака протестиращите