Общество

Ново дигитално приложение изпрати Костадинов в Новосибирск

"Либералната демокрацията не е съвършена, но е най-доброто, което имаме до момента и трябва да я ценим, без да приемаме с лекота хората, които искат да ни я отнемат."

Българска дигитална компания пусна приложение, което генерира самолетни билети за Русия. Агенция Next DC предлага на "политическите русофили" бързо разрешение на техния вътрешен конфликт - едновременно да живеят в държава член на ЕС и НАТО, а надеждите и симпатиите да са на страната на режима на Путин. Така всеки желаещ може да се възползва от кампанията "To Russia with love" и да изпрати на своя политически и морален опонент билет за Русия.

Първият генериран билет е предназначен за Костадин Костадинов, лидер на партия "Възраждане", известен с яростната си защита на руската инвазия в Украйна и ненамесата на България с помощи за Украйна под предлог, че така се пази "българският национален интерес". Очаква се и други видни русофили да получат своите билети. От Next DC заявяват:

“To Russia With Love” е активация, насочена към “политическите русофили”, както ги нарича г-н Димитър Аврамов, а не към хора, които харесват руската култура, или към демократичните руснаци, които също страдат от войната и диктаторския режим, наложен в Русия.

Важно е да започнем с това уточнение, за да не се спекулира с идеята.

Именно за тези хора е билетът за Русия – билет, който ще ги призове да заминат и да заживеят в днешната “руска демокрация” – тази на Путин." 

“Политическите русофили” са тези, които самоотвержено защитават руската представа за световен политически ред и предимствата на руския тип държавност. Тези, платени или не, фалшиви или истински “герои", които прокламират идеята за Велика Русия, са хора, милеещи за миналото и оправдаващи войната. Война, при която има само една истина и тя е, че един тоталитарен режим напада суверенна държава и нейното право на избор и самоопределение.

Всички тези хора пряко се облагодетелстват от преимуществата на демокрацията - правото на глас, правото на движение, правото на различна гледна точка, правото на развитие на отделния индивид, но рекламират и защитават място и идея, която е антипод на всичко това.

Днес хиляди руснаци напускат Русия, като примата на Болшой театър Олга Смирнова или тези вече над 14 000 руски граждани, които превърнаха Истанбул в свой втори дом. 

Именно на тяхно място предлагаме да заминат верните, платени или не, “политически русофили”. Тези, които поддържат режима на Путин и Руската федерация, удобно седейки пред компютрите си в България, Франция, Германия, Унгария, Англия или САЩ или някъде другаде в демократична “вражеска” страна.

Либералната демокрацията не е съвършена, но е най-доброто, което имаме до момента, и трябва да я ценим, без да приемаме с лекота хората, които искат да ни я отнемат.

Но опитите да се борим с руската пропаганда чрез валидни аргументи са обречени на провал. Затова решихме да създадем едно ефективно оръжие, което има силата да приключи всяка Facebook, Linkedin или Twitter дискусия в твоя полза, като изпрати троловете на Путин там, където ще се чувстват най-щастливи. За целта трябва просто да напишеш име, да избереш дестинация и да генерираш билет, който може да бъде прикачен като отговор на коментар в социалните мрежи. https://trwl.eu/