Общество

Ново послание на Banksy се появи в Лондон

Гласът на нашето поколение

Ново послание на Banksy се появи в Лондон

Снимка: Instagram / @banksy

Нов стенопис на Banksy в Лондон отправя послание, свързано с околната среда. Художникът потвърди, че творбата в Finsbury Park е негова.

Графитът представлява миниатюрна фигура с помпа в ръка, на фона на стена, напръскана със зелена боя зад дърво. Пръските зелена боя "заместват" липсващите листа на орязаните клони на дървото. 

Банкси публикува снимки на творбата в профила си в Instagram, на които се вижда как изглежда мястото преди да започне работата си – той показва зелена боя, напръскана върху стена зад отсечено дърво, за да изглежда като зеленина, с шаблон на човек, който държи пръскачка до нея.

За часове графитът се превърна в атракция. Хората снимат творбата или си правят селфи с нея. Много от тях смятат, че зелената стена е послание, свързано с околната среда в Деня на свети Патрик.  

Бившият лидер на британските лейбъристи Джеръми Корбин, който представлява района в британския парламент, каза, че се надява графитът да остане, където е нарисуван. Творбата ни кара да спрем и да се замислим, каза той. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)