Общество

Писнало ви е от 2020? Идете в Исландия!

Държавата превръща яростта ни в своя рекламна кампания

Писнало ви е от 2020? Идете в Исландия!

Снимка: Sky News

От началото на годината в световен аспект се случиха много неприятности, а пандемията от коронавирус само затвърди имиджа на 2020 като кофти година. Исландия обаче се справи добре с предизвикателството COVID-19 и дори реши да превърне успеха си в туристическа реклама.

В нов клип страната се рекламира като „идеалното място, на което да освободите яростта си“ и предлага „терапия с крясъци“. Промоционалното видео е вдъхновено от социологическо проучване, според което 49% от американците се чувстват по-стресирани и потиснати от ситуацията с коронавируса, която промени нормалния ход на социалния живот и превърна дори и елементарните битови занимания в предизвикателство.  

Скандинавската държава е намерила решение на проблема – в новата си реклама събира изнервени или депресирани хора, които имат нужда да излеят емоциите си и да избягат от мрачното ежедневие в карантината. Това гласи и призивът – „Преживяхте много. Търсите перфектното място, на което да го излеете? Изглежда се нуждаете от Исландия!

Нещо повече – през следващите две седмици всеки желаещ да изкрещи на острова, ще има тази невероятна възможност. Организаторите на инициативата са сложили 7 огромни тонколони на ключови локации в страната, а нуждаещите се от терапия с писъци могат да посетят уебсайта lookslikeyouneediceland.com. Там с телефон или лаптоп, могат да се запишат как крещят и да изпратят крясъците, които ще огласят една от 7-те местности.

Искаме да привлечем вниманието на бъдещите туристи към факта, че е сравнително безопасно да се пътува до Исландия и че тук можете да се насладите на красива и девствена природа без тълпи. Смятаме, че това е нещо, което хората ще търсят, щом интересът към пътуванията отново се увеличи“, казва директорът на маркетинг кампанията. „Важно е да се обърне внимание на предимствата на Исландия. Хората мечтаят за времето, когато ще бъде възможно да пътуват отново и дори да планират пътувания в близко бъдеще. Искаме да бъдем част от тези планове. "

Вижте рекламата тук:

 

 

Black Sea Matters