Общество

Поетично четене пред Столичната библиотека в подкрепа на Украйна

Паралелно със събитието ще се проведе и изложба в Столичната библиотека (мраморното фоайе), на която ще бъдат представени книги на класически и съвременни български и украински автори, чиито книги са част от фонда на библиотеката.

Популярни поети ще участват в четене под надслов "С Украйна в сърцето" днес, 13 април, сряда, от 18 ч пред Столичната библиотека, която е организатор на събитието. На литературното събитие ще видим Здравка Евтимова - председател на Българския П.Е.Н.-център и Захари Иванов - председател на Асоциацията на софийските писатели. В поетичната вечер свои творби ще четат Амелия Личева, Асен Масларски, Кирил Кадийски, Анжела Димчева, Димитър Христов, Иван Христов, Митко Новков, Петър Чухов, Хайри Хамдан и други автори, които ще изразят символично подкрепата си към Украйна.

Официален гост на събитието ще бъде посланикът на Украйна в България Н. Пр. Виталий Москаленко.

Паралелно със събитието ще се проведе и изложба в Столичната библиотека (мраморното фоайе), на която ще бъдат представени книги на класически и съвременни украински автори на български и украински език. Истината е, че някои стихове ни отвеждат там, където не стигат никакви думи, те ни отвеждат до същината на нещата, а животът отново придобива смисъл!

„С Украйна в сърцето“ – тематична изложба и поетично четене пред Столична библиотека Столична библиотека, Асоциацията...

Posted by Столична библиотека on Monday, April 11, 2022

 

Режисьорът на „Бонд“ споделя човешки истории от войната в Украйна