Общество

Принцесата на Уелс се завърна у дома след успешна операция

Здравословното й състояние се подобрява, но едва ли ще я видим на Великден

Принцесата на Уелс се завърна у дома след успешна операция

Катрин, принцесата на Уелс, по време на посещение в Aberavon Leisure and Fitness Center в Порт Талбот

Снимка: Jacob King - WPA Pool/Getty Images

Катрин, принцесата на Уелс, е изписана от болницата, и вече се е завърнала в дома си, след като претърпя коремна операция, съобщиха от двореца „Кенсингтън”, цитирани от Sky News.

Здравословното й състояние се подобрява, но вероятно тя ще отложи всичките си обществени ангажименти до Великден. Тя и принц Уилям благодариха на целия екип на частната болница за положените грижи. Двойката изказа благодарности и на всички хора по света, които са ги подкрепили в този момент. 

 

Интервенцията е била планирана, но не бяха разкрити подробности за причината. С изключение на уточнението, че не случаят не свързан с раково заболяване. People коментира обаче, че дори най-близките до 42-годишната принцесата не са знаели за операцията, до изненадващата й хоспитализация на 16 януари. Новината е била "изненада" за близките на кралското семейство, както и за тези, които  "работят в тясно сътрудничество" с тях. 

Малко след съобщението Бъкингамският дворец съобщи, че крал Чарлз също се подложи на процедура заради доброкачествено заболяване на простатата в същата болница в петък.  Предполага се, че той е поискал да сподели диагнозата си с обществеността, за да насърчи други мъже, които имат симптоми, да се прегледат.

Сара Фъргюсън за шока след втора диагноза за рак

Принцесата на Уелс се завърна у дома след успешна операция