Общество

Производителите на китари Gibson и известни музиканти в помощ на Украйна

Guitars For Peace

Производителите на китари Gibson и известни музиканти в помощ на Украйна

GettyImages (Dave J Hogan/ Contributor)

Лютиерите на Gibson изработиха лимитирана серия от четири електрически китари Guitars For Peace Les Paul Custom, които гордо показват незабравимите сини и златни цветове на украинското знаме. Гибсън си партнира с артисти, които свирят  с украинските китари на сцената на турне това лято. В предстоящия търг за набиране на средства за подпомагане на Украйна освен китарите ще се продават и книги  с автографи от артистите подкрепящи инициативата. Сред тях са Ролинг Стоунс, Пол Маккартни, Слаш, Найл Роджърс, Марк Нопфлър, Касейбиън, Палома Фейт и много други, наред с актьора Джейсън Момоа. От 11 октомври ще започне наддаването за китарите Gibson Guitars For Peace Ukraine и техните книги с автографи като самият търг ще може да се проследи онлайн тук  или присъствено в Hard Rock New York.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gibson (@gibsonguitar)

Сто процента от средствата от търга на  Gibson Guitars For Peace Ukraine Relief ще отидат за текущите хуманитарни нужди на народа на Украйна, както и за усилията за възстановяване след края на конфликта. В допълнение към китарите Gibson пусна тениската Guitars For Peace T-Shirt, за да даде възможност и за по-достъпен масово вариант за подкрепа за Украйна. Сто процента от средствата от продажбата на китарите Gibson Ukraine и тениските Guitars For Peace ще бъдат дарени за незабавни усилия за хуманитарна помощ в Украйна чрез Комитета за спешни бедствия, част от средствата също ще бъдат използвани за възстановяване на музиката програми в Украйна, когато конфликтът приключи.

 

Китарите Gibson Gives Ukraine Relief включват цветовете на украинското знаме, което е световен символ на международната солидарност за свободата, демокрацията и независимостта на украинския народ. Лазурно синият цвят отгоре обозначава огромното синьо небе на Украйна, докато златният отдолу обозначава масивните полета със зърно, които покриват три четвърти от страната; знамето на Украйна представя ролята й на житницата на Европа. Силен символ на гордост, украинският флаг е създаден през 1848 г. и се вее високо като национален флаг на Украйна повече от 30 години, откакто Украйна постигна своята независимост.

„Щастлив съм да продам на търг тази моя красива китара в полза на добрите хора на Украйна“, каза Пол Маккартни за включването си в инициативата. „Надяваме се, че това ще им помогне през тази агресивна руска инвазия.

 

„За мен е чест да представлявам смелата суверенна държава Украйна“, добави Слаш. „Горд съм, че ги подкрепям по време на този конфликт.“

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Soph. (@soooslash)