Общество

Режисьорът на „Бонд“ споделя човешки истории от войната в Украйна

Профилът му в Инстаграм се напълни с трогателни истории и снимки, които режисьорът публикува. Последната разказва за 5-членно семейство от Донбас – родителите Васил и Оля и трите им дъщери - Аня на десет, Саша на единадесет и малката Лилия на две.

Режисьорът на „Бонд“ споделя човешки истории от войната в Украйна

снимка: cary_fukunaga/ Инстаграм

Подобно на Дейвид Бекъм, който предостави своите профили в социалните мрежи Инстаграм и Фейсбук на Ирина, ръководител на регионално родилно отделение в Харков, режисьорът на „Бонд“ - Кари Фукунага е заминал за Украйна, за да разкаже на света човешките истории от войната.

 

Профилът му в Инстаграм се напълни с трогателни истории и снимки. Последната му публикация разказва за 5-членно семейство от Донбас – родителите Васил и Оля и трите им дъщери - Аня на десет, Саша на единадесет и малката Лилия на две. Родом са от Горловка, като впоследствие се преместват в Славянск през 2014 г., когато сепаратисткото движение превръща Донбас във военна зона. Те оставят дома си и работата си, за да отидат на непознато място. Нямат представа какво ги очаква, но новите им съседи се оказали добри хора, които искат да помогнат. Общността ги кани на обяд в първия пролетен ден и ги приема радушно. 

В крайна сметка откриват място, което могат да нарекат нов дом, докато войната в Русия не ги принуждава да тръгнат отново.

„Не искаме да напускаме Украйна“, въздъхва Оля, след което добавя - поне сме заедно“.

Дейвид Бекъм предостави профила си в Instagram на украинска лекарка