Общество

След 23 години Lancôme се извиниха на Изабела Роселини и това е добра новина за всички нас!

Днес актрисата е на 65 години и въпреки няколкото десетки милиона в банковата си сметка е изключително скромна, земна и усмихната личност.

Изабела Роселини е позната като най-красивата жена на света, един от най-успешните модели в историята и наследничка на таланта на майка си, богинята Ингрид Бергман. Днес актрисата е на 65 години и въпреки няколкото десетки милиона в банковата си сметка е изключително скромна, земна и усмихната жена. За разлика от повечето звезди, превалили определена възраст, Изабела Роселини има нулев интерес към пластичната хирургия, а очарователното впечатление от нея идва най-вече от интелекта, усмихнатите й очи и позитивно отношение. С две думи – невероятна личност!

Тя живее в Ню Йорк, вече е баба и наскоро си е взела първата пенсия, за което разказва с усмивка и учудване – времето лети неусетно. Освен с преподаване в майсторски класове се занимава и с учене. Интересът й към „буболечки” я е върнал в университета, където посещава лекции по зоология, за да може да изучи по-добре материята и да прави кратки филми, посветени на тях.

 

 

Un post condiviso da amariashe (@amariashe) in data:

 

През 80-те години френската марка Lancôme правят Изабела Роселини свое лице. 14 години по-късно, когато тя е на 42 години, прекъсват договора си с нея.

„Те ми обясниха, че съм много успешна и когато се правят проучвания, жените казват, че са благодарни, че има жена в 40-те си години, която да ги представя... но ми казаха: „В рекламата ние не представяме реалността, представяме мечтите на жените да бъдат млади – и затова не можеш да представяш тази мечта.”

Времената обаче се менят и Lancôme променят посланието през 2016 г., когато отново се обръщат към Изабела Роселини, за да поправят една несправедливост не само спрямо нея, а и спрямо всички жени.


Този април Роселини се завръща като лице на марката за лансирането на продукта Lancôme Rénergie Multi-Glow, предназначен за жени над 60-годишна възраст. „Бях супер изненадана, когато ми се обадиха, за да се върна”, казва Изабела.

„Аз не съм станала по-млада, за какво мечтаят жените сега?”

Скоро Франсоаз Леман, изпълнителната директорка на Lancôme, се среща с актрисата лично, за да й обясни промяната. „Понеже съм шведка, винаги идвам по-рано на срещи. Така че стоя там и виждам една жена, която слиза от мотора си, с руса коса, падаща от каската й, да върви към мен и осъзнавам, че това е Франсоаз – тогава разбрах, че нещата са се променили!”

Тя ми каза: „Искаме да се върнеш!”. „Аз казах: „Но защо аз? Има много 60-годишни актриси и модели – ако се върна аз, отново ще се изрови тази история. Но тя призна, че това е било грешка, която искат да поправят. Помислих си какъв кураж трябва да имат, за да приемат това и да обърнат нова, позитивна глава. Благодарна съм на нея и на Lancôme.”

 

 

Un post condiviso da ap_maquillaje (@ap_maquillaje) in data:

 

До 2020 г. в света ще има 500 милиона жени над 60-годишна възраст, което ще представлява 15% от популацията. И въпреки това много малко от хилядите козметични продукти, които се лансират всяка година, са насочени към тази група – при все че именно тези жени обикновено имат много повече финансови средства.

„Винаги съм мислела, че това, което харесвам в модата и козметиката, е фактът, че те ми дават инструменти да бъда елегантна и изискана.”, казва Роселини. „По начина, по който декорираме стая, декорираме и себе си. За мен сияйност (бел. ред. характеристика на продукта, който ще лансира) означава блясък, елегантност, изисканост, не толкова „антиейдж” мярка. На възрастта се гледа като на болест, но аз не я виждам по този начин. Всички остаряваме. Защо да се борим срещу това?”