Общество

Служителите на Google ще работят от вкъщи поне до другото лято

Това е една от мерките за справяне с коронавируса

Служителите на Google ще работят от вкъщи поне до другото лято

Снимка: Google

Служителите на Google ще работят от вкъщи поне до следващия юли. Така става първата голяма компания, която формализира подобен график на фона на пандемията.

За да дадем възможност на нашите служители да планират времето си, ние ще удължим възможността за работа от вкъщи до 30 юни 2021 г. за всички работещи, които не е нужно да бъдат в офиса. Надявам се това да предложи гъвкавостта, от която се нуждаете, за да намерите баланс между работата и грижата за себе си и своите близки през следващите 12 месеца“, гласи официалното съобщение на Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Alphabet Inc. и на Google Inc.

Работата от вкъщи бе препоръчителна за всички фирми, които могат да функционират нормално дори когато хората не са в офиса, за да се избегне струпване на хора и потенциалното заразяване с коронавирус. Решението на Google ще засегне около 200 хил. служители на пълен работен ден и сключени договори компанията майка Alphabet Inc. Експерти в бранша смятат, че този ход може да провокира и други фирми да предложат същите условия на служителите си.

Опцията за дистанционна работа се предлага за служителите на компанията в повечето от основните ѝ офиси, включително централата в Маунтин Вю, Калифорния, и други офиси в САЩ, Великобритания, Индия, Бразилия и други. Досега се очакваше, че служителите на Google ще се завърнат в офиса в началото на януари 2021 г. Технологичните компании от Силициевата долина бяха първите, които изпратиха служителите си вкъщи в началото на пандемията.

 

6 начина да създадем нови ритуали по време на изолацията у дома