Общество

Спорт и смях на Голямата поляна

Тази събота

Спорт и смях на Голямата поляна

Снимки: „Академия за родители“

Тази събота, 12 май, се очертава като вълнуващ празник за цялото семейство! За това ще се погрижат нашите приятели от „Академия за родители“, които организират „Фамилатлон“ – безплатно събитие, посветено на деца и родители, на спорта и здравословния начин на живот.

На Голямата поляна в Южен парк от 10:00 ч. до 17:00 ч. над 40 клуба за спорт и свободно време ще предоставят възможност на 4000 деца и родители да експериментират с нови преживявания и да изберат своя спорт или любимо занимание за свободното време. Под формата на игри и състезания децата ще научат повече за различните спортове, а родителите ще имат възможност да се запознаят с хората, които предлагат алтернативи за полезно и приятно прекарване на свободното време на подрастващите.

За десета поредна година деца и семейства ще могат да обиколят европейските столици, без да напускат София. Това ще се случи чрез играта „Малката Европа“. Деца и родители ще имат възможност да изследват Южния парк и да открият скритите на територията му европейски столици, както и да научат най-интересното за всеки един от градовете. Всеки участник в играта ще получи личен „Паспорт на пътешественика“, в който ще може да събере печати от обиколката, а за най-запалените пътешественици ще има и томбола с атрактивни награди.

В 11:00 ч. от Площадката с гълъбите стартира „Голямото лятно бутане“, на което родители и деца ще изминат 5000 крачки заедно в парка – в слингове, колички, велосипеди, тротинетки. А от 11:30 ч. ще започне „Голямото велошествие“ за малки велосипедисти от 3 до 6 г., в което всеки участник печели медал.

Събитието се организира от Асоциация „Родители“ в партньорство със Столична община и „Академия за родители“. За повече информация и безплатна регистрация: тук.