Общество

Студентите от НАТФИЗ с жест в подкрепа на медиците

#JerusalemaChallengеNATFA в подкрепа на медиците

Студентите от НАТФИЗ с жест в подкрепа на медиците

снимка: youtube

Вече цяла година се случват различни инициативи, които изразяват благодарност и подкрепа към лекарите и медицинския персонал, които се борят за живота на болните от Covid-19. Към тях се включиха и младите таланти на България.

Студенти и служители в НАТФИЗ направиха флашмоб в подкрепа на борбата с пандемията от Covid-19. Академията се включи в популярното по целия свят предизвикателство в социалните мрежи – Jerusalema Dance Challenge.

Танцовата инициатива тръгна от Африка още през 2019 г., но след избухване на пандемията, прерасна в акт на съпричастност към хората по целия свят и най-вече към тези, които ежедневно се изправят срещу вируса.

Видеото започва с кадри от ежедневните занимания и класове на възпитаниците на НАТФИЗ. Тогава се чува и началото на песента Jerusalema и постепенно всички започват да си тактуват, а след това и да танцуват из залите и коридорите на Академията. Студентите въвличат и хората от администрацията и накрая всички излизат да танцуват на улицата.

Идеята е на д-р Яна Джарова, режисьор и постановчик – проф. д-р Велимир Велев, хореография – проф. д-р Велимир Велев и д-р Александър Манджуков, видеореализация – д-р Красимир Стоичков. В деня на заснемане на видеото репетиции не е имало, снимките са започнали без конкретни локации и замисъл, защото е търсено естественото усещане от флашмоба.

Видеото се разпространява бързо в социалните мрежи, а студентите и преподавателите призовават всеки, който желае да изрази солидарност и да подкрепи студентската инициатива, да сподели хаштагът #JerusalemaChallengеNATFA.

 

Епично: 500 музиканти изпълняват заедно Personal Jesus на Depeche Mode