Общество

Сватбено настроение без Уилям и Кейт?

Не се притеснявайте, надолу не следва поредният възторжен репортаж за „сватбата на века“ и снимки на чаровната булка и младоженеца в червена униформа… съвсем не! Макар че поводът е именно сватбата на Уилям и Кейт. Нормално е всички медии на острова да отразят събитието по някакъв начин и искам да споделя с вас един от най-стилните – „сватбеният“ майски брой на Harper’s Bazaar. Разбира се, на корицата е принцеса – принцесата на британската мода Кейт Мос, в сватбена рокля на Макуин – последното едва ли е случайно съвпадение. Броят започва с отбелязването на един истински

Сватбено настроение без Уилям и Кейт?

Не се притеснявайте, надолу не следва поредният възторжен репортаж за „сватбата на века“ и снимки на чаровната булка и младоженеца в червена униформа… съвсем не! Макар че поводът е именно сватбата на Уилям и Кейт. Нормално е всички медии на острова да отразят събитието по някакъв начин и искам да споделя с вас един от най-стилните – „сватбеният“ майски брой на Harper’s Bazaar. Разбира се, на корицата е принцеса – принцесата на британската мода Кейт Мос, в сватбена рокля на Макуин – последното едва ли е случайно съвпадение.

Броят започва с отбелязването на един истински кралски юбилей – Вивиан Уестууд отбелязва 75-ти рожден ден и 40 години в модата. Следват обичайните страници с актуални модни предложения, решени в екрю или в бяло, с много цветни принтове и дантели, всекидневни или по-официални модели, всички до един създаващи романтично настроение и подходящи за специален повод. Неизбежно е да има статия за булчинска рокля – и тя е за Уолис Симпсън – независимо от спорната й роля в британската история, безупречният й вкус е неоспорим и до днес. Доста смело - статия за жената, накарала престолонаследника да се откаже от трона. Следва фотосесия, наречена Bold New Vision   – елегантност с известна доза екстравагантност и статия на тема Модерната любов – има ли смисъл все още бракът? Секцията за козметика и красота е посветена на пролетния грим, сияйната кожа и свежото излъчване. Класация на най-добрите фризьори в Лондон – каква е квалификацията им, цената за подстригване (между 65 и 165 паунда) и кой какво може най-добре – един подстригва добре в класически стил, друг е по-авангарден, трети прави косата да изглежда здрава и блестяща – всяка жена знае какво търси и списанието й помага да го намери. Дестинации за пътешествия и релакс… и в крайна сметка имаме цяло списание, което без да споменава поомръзналата тема за кралската сватба, успява да създаде напълно сватбено настроение, свежо, пролетно и с желание за нещо ново, различно и красиво в живота на всяка от нас. Пожелаваме ви го и ние!