Общество

Търсете Розовия кемпер

Превенцията на рака на гърдата започва с редовните профилактични прегледи

Търсете Розовия кемпер

Когато някой иска да продаде стоката си, независимо дали става дума за мъжки крем за след бръснене, туристически оферти или системи за капково напояване, почти сигурно е, че нпкъде ще видим и красив женски бюст. Когато става дума обаче за здравето на техните притежателки и превенцията на рака на гърдата, внимание се печели далеч по-трудно. 

Затова кампанията "От любов към живота" на Avon, която продължава вече 17 години, е толкова ценна. Тази година партньорството им с Фондация "Една от 8" продължава с дарение от страна на козметичния гигант в размер на 120 000 лева. Те ще бъдат използвани за програмата "Бъди до мен", създадена преди три години. Нейна мисия е да осигурява психологическа, юридическа, информационна и емоционална помощ на засегнатите жени и техните семейства, както и безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата и специализирани сутиени за след мастектомия.

Част от сумата е разпределена и за пътуванията на Розовия кемпер на "Една от 8". В него ще се извършват безплатни профилактични прегледи, като Avon осигурява медицинското обслужване на мобилния ехограф на фондацията. По този начин взаимната помощ ще достигне до максимално много жени от цялата страна. 

Компанията цели да продължи подкрепата си за жените, борещи се с рака на гърдата, както и активностите си в посока ранна диагностика и информираност на обществото. Защото ракът на гърдата се лекува, ако бъде открит навреме

До момента "От любов към живота" е събрала и дарила за 17 години повече от 1 800 000 лв. Средствата в кампанията се набират целогодишно чрез благотворителни продукти от розовата серия, като 100% от печалбата от всеки поръчан артикул се дарява. Това означава, че в дарението участват и клиентите, поздравления!