Общество

Тръмп срещу Пит: второ действие

Президентът на САЩ показа негативно отношение и към наградите на Академията

Тръмп срещу Пит: второ действие

Снимки: Celebrity Insider

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се присмя на избора на Академията за киноизкуство и науки за избора ѝ на най-добър филм за годината – "Паразит" на южнокорейския режисьор Бонг Жоон-Хо

"Какво, по дяволите, става? Имаме си достатъчно проблеми с Южна Корея, с търговията. И след всичко това те им дават най-добрия филм на годината? Може ли да ни върнете "Отнесени от вихъра", моля?". Реакцията му доведе до освиркване на филма от симпатизанти на язвителния политик, които се бяха събрали на митинг в Колорадо Спрингс.

 

 

След нападките на Тръмп продуцентското студио на филма – Neon, реагира също толкова саркастично към коментара на Тръмп: "Разбираемо е, той не може да чете".

Тръмп се присмя и на Брад Пит, като не пропусна да изтъкне превъзходството на ръста си над този на спечелилия "Оскар" за най-добра поддържаща мъжка роля за филма на Тарантино "Имало едно време в Холивуд" актьор: "Никога не съм му бил голям фен. Той е малък всезнайко". Тръмп, верен на себе си, побърза да измисли прякор на любимеца на Холивуд, като на английски той e little wiseguy.

Всъщност това да получиш дори и негативен прякор от Тръмп е комплимент. Означава, че Пит е успял да го ядоса на церемонията по награждаването "Оскар", когато при получаването на наградата заложи на особено язвителен политически хумор в речта си, като препратка към политическите вълнения около процеса за импийчмънт на президента и игнорирането на нови свидетели, а именно бившия съветник по национална сигурност на Белия дом Джон Болтън.

"Казаха ми, че имам само 45 секунди, което е с 45 секунди повече, отколкото Сенатът даде на Джон Болтън тази седмица", каза Брад Пит, след като получи статуетката. 

 

10 топ роли на носителя на "Оскар" Брад Пит