Общество

Уилям и Хари се обединиха в скръбта

Принцовете Уилям и Хари, които се срещат заедно с хората, се превърна в един от милите и най-неочаквани моменти в тези мрачни дни.

Уилям и Хари се обединиха в скръбта

Снимка: Chris Jackson / Getty Images

Принцовете Уилям и Хари, които заедно се срещат с хората, се превърна в един от милите и най-неочаквани моменти в тези мрачни за британците дни.

Заедно със съпругите си - Катрин и Меган, те поздравиха хората в Уиндзор. Това е гледка, която до миналата седмица мислехме, че няма да видим отново. Тогава в медиите се говореше за вражди и непреодолими различия, за раздори и не толкова мили думи. Самият факт, че не ги бяхме виждали заедно от повече от две години, е красноречив. 

Всичко това се промени в четвъртък! След смъртта на кралицата тази снимка е доказателство, че загубата на любим човек може да донесе единство, да постави нещата в перспектива и да остави разногласията настрана. 

Разбира се, ние не знаем какво стои зад и извън тази снимка! Дали това е само шоу? Просто едно положително послание? Еднократен момент на единство? 

Уилям и Хари вече са се сблъскали с непосилното за измерване чувство на загуба, и то в най-ранна възраст: със смъртта на принцеса Даяна, тяхната майка. 

Според източници именно принц Уилям е отправил поканата към принц Хари и Меган да се появят заедно пред хората. Това обаче няма как да промени факта, че Уилям и Хари се намират в различен етап от своя живот.  

След смъртта на кралицата Уилям вече е престолонаследник. Той е принцът на Уелс, името, с което двамата до вчера наричаха баща си - и това само по себе си е достатъчно странно.

В същото време принц Хари живее със семейство си в Калифорния, където се радват на своя собствен живот извън задълженията, свързани с кралското семейство. Те генерират огромен обществен интерес, не винаги положителен, и изглежда живеят с медийно торнадо, което витае над тях.

 

13 знакови моменти за кралското семейство за последните 13 години