Общество

Видеоурок по танци улови в кадър военния преврат в Мианмар

Инструкторката не е очаквала световната слава

Видеоурок по танци улови в кадър военния преврат в Мианмар

Инструкторка по танци засне първите моменти от драматичния военен преврат в Мианмар, без да осъзнава, че увековечава този исторически момент. Това се случва, докато е записвала видео за предизвикателство по аеробика, което да представи на своите последователи.

На необикновените кадри в столицата Найпидо жената на име Хинг Нин Уай продължава да тренира, докато черни джипове се доближават до контролно-пропускателния пункт в далечината, водещ до правителствени сгради. Това се вижда на фона на една доста весела и оптимистично звучаща песен.

По всичко личи, че тя не знае какво се случва зад нея, но това не й попречи да влезе в световните новинарски емисии. 

Хинг Нин Уай споделя, че от 11 месеца снима клипове на този фон. Музиката и вниманието към танца й попречили да чуе сирените или поне да им обърне внимание. 

Припомняме, че военните в Мианмар поеха контрол над страната, след като задържаха лидерката на управляващата партия Национална лига за демокрация и фактически управляваща Аун Сан Су Чжи, както и други водещи политически фигури, включително президента Вин Мин. В страната е обявено военно положение за срок от една година.

 

Аун Сан Су Чжи - пример за силата на безсилните