Общество

Вместо ръкопляскания - топъл обяд за лекарите

Общество

Ако в Щатите си имат Брад Пит, който раздава храна на бедните, то ние имаме Ники Кънчев, който помага да има топъл обяд за български лекари в ковид отделения.

Похвална инициатива, която – по всичко личи – ще продължи да се случва и дори ще разшири своя мащаб. От нас зависи. Има варианти да се включим и да подкрепим доброволците, организирани от Кънчев. Ето какво разказва самият журналист за доброто дело, в което активно участва:

"Разширихме дейността на една нова инициатива за повече Добро в тази страна. Днес лекарите и сестрите и всички на първа линия в ковидното спешно отделение на болница "Токуда" получиха топъл обяд от мои приятели доброволци."

Началникът на отделението по гастроентерологията доктор Радин Цонев и старшата сестра на "Токуда" Мария Борисова са приели лично 30 пакети с храна осигурени от "Да Масимо". Зад ресторанта стоят двамата братя Масимо и Фабио Бондини.

"Всичко започна преди седмица, когато моите приятели Светла Паркър и Ан Грифин загубиха бащата на Светла. В битката с проклетия Ковид. Въпреки болката и мъката двете решиха да започнат инициативата "Благодаря ви, че ви има" и да покажат на българските лекари и сестри, че са наши братя и наши сестри. Аз им помогнах да започнат да носят обедите първо в болница "Света Анна", където бяха носени цяла седмица и днес отново бяха занесени също 30 обяда."

Кънчев е привлякъл и Лео Бианки за каузата. Италианецът за два часа организирал италианските ресторантьори Бондини. Така лекарите от "Света Анна" и "Токуда", които са на първа линия, ще продължат да получават топла храна. Днес храната е била от "Де Густибус", вероятно паста. Отново 30 порции, пакетирани и с прибори за еднократна употреба.

Вижте и страниците ни Благодаря Ви, че Ви има и Hot Lunches For Bulgarian Hospitals. Обедите от италианците са подарък и жест за "Ангелите", както те наричат родните медици. Другите обеди ние ги плащаме. Ако решите да се включите с пари за тези топли обеди – заповядайте. Зад нас стои една от най-авторитетните фондации в България, за която лично гарантирам – фондация "Каритас". Един топъл обяд ни излиза 5 лева, а парите се превеждат на "Каритас".

Ники Кънчев призовава всеки, който има възможност, да се включи, защото заедно можем наистина много повече. А вместо да им ръкопляскаме, сега е време да свършим нещо за тези хора. Да им покажем нашето уважение и респект.