Общество

Защо осъдиха Бар Рафаели?

Безпристрастно

Защо осъдиха Бар Рафаели?

Снимка: АР

Манекенката Бар Рафаели е осъдена от властите в Израел по четири обвинения за укриване на данъци. 35-годишният топмодел и нейната майка са ощетили държавната хазна с над 10 хиляди долара. 

Преди седмици двете сключиха сделка със съда, според която Рафаели ще положи девет месеца общественополезен труд, а майка й ще влезе в затвора за година и четири месеца. Освен това те са задължени да изплатят укритите данъци, наложена е и глоба на стойност 1 млн. и 500 хил. долара.

Правният казус с манекенката се проточи с месеци, в които семейството й отричаше обвиненията и отказваше да заплати дължимото. Освен като модел, Рафаели се изявява и като телевизионна водеща, актриса и предприемач. Тя е сред най-известните израелки по света. Нейното пребиваване в родната й страна обаче е причината за съдебния процес.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@carolinalemkeberlin.il

Публикация, споделена от Bar Refaeli (@barrefaeli) на

Израелските закони за данъците определят местоживеенето спрямо времето, което лицето е прекарало в конкретна държава за календарна година. Рафаели и майка й, която работи като неин агент, твърдят, че звездата не е пребивавала в Израел за постоянно и не следва да декларира доходите си от чужбина в родната си страна. Прокуратурата обаче не прие мотивите й и я обвини в грешно декларирани доходи. Според обвинението в периода от 2009 до 2012 г. е спечелила над 7 млн. долара и е живяла в чужбина с идеята да избегне декларирането им.

Адвокатите на звездното семейство отричат да е имало преднамерено престъпление и като доказателство привеждат желанието на Бар Рафаели да сключи сделка с властите. Майка й обаче е с по-тежки обвинения – освен за укриване на данъци, тя е уличена и в подправяне на документи и недеклариране на собствения си доход като агент.

В началото на годината Бар Рафаели и съпругът й – милиардерът Ади Езра, станаха родители за трети път. Те сключиха брак през 2015 г., а преди това моделът излизаше с Леонардо ди Каприо.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is what real GLAM looks like. 3rd baby in 3.5 years.  #FamilyIsEverything Life is beautiful

Публикация, споделена от Bar Refaeli (@barrefaeli) на

През 2018 г. Рафаели бе критикувана заради участието си в рекламна кампания в Израел, в която носи хиджаб и демонстративно го съблича, за да рекламира суитшърт.

 

Бушра Джарар показа нова колекция от дома си в Париж