Общество

Защо принцът и принцесата на Уелс не спряха децата си от училище

Все още не е ясно дали те ще присъстват на погребението на кралицата

Защо принцът и принцесата на Уелс не спряха децата си от училище

GettyImages: Comic relief/ Contributor

Кейт Мидълтън не се присъедини към принц Уилям в Балморал, където кралското семейство се събра след като стана ясно, че кралицата е под медицинско наблюдение, защото новата принцеса на Уелс се грижеше за трите им деца – принц Джордж, на девет, принцеса Шарлот, на седем, и принц Луис, който е на четири години, за които 8 септември беше първият им учебен ден в Lambrook School.

Принцът и принцесата на Уелс искат да „запазят нещата възможно най-нормални“ за трите си деца след смъртта на кралицата, както самите те споделиха по време на 40-минутната си разходка сред хората пред замъка Уиндзор в събота, която направиха, за да отдадат почит на Елизабет II.   

Въпреки че прабаба им почина в четвъртък принцовете Джордж и Луи и принцеса Шарлот продължиха да посещават учебните занимания без прекъсване. Все още не е ясно дали те ще присъстват на погребението на кралицата. 

Илейн Джи, учителка от Уокингам, е разговаряла с кралската двойка за това как подобно събитие, като смъртта на член от семейството, може да засегне децата. „Уилям говори за Джордж, Шарлот и Луи, като каза, че се опитват да запазят нещата възможно най-нормални“, разказа тя пред People. Учителката споделя още колко е впечатлена от поведението на принцесата на Уелс в този труден период на траур.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

Принцът и принцесата на Уелс се очаква да се преместят в замъка Уиндзор, но вероятно това ще стане по-късно, за да не стресират децата си. Те искат да им дадат време да свикнат с новото училище, преди да има още нови промени, съобщи The Telegraph.

В първото си публично обръщение към нацията Чарлз III обяви престолонаследник вече е принц Уилям и той приема титлата принц на Уелс. Това означава, че трите деца вече ще бъдат известни като принц Джордж от Уелс, принцеса Шарлот от Уелс и принц Луи от Уелс.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@princess.catherine_life)