Общество

Зелените депутати отидоха на работа с метрото

Първите зелени депутати в българския парламент

Зелените депутати отидоха на работа с метрото

Снимка: Facebook/borislav.sandov

В момента тече най-широко отразяваното първо заседание на нов български парламент. Докато всички очаквахме да бъде нарушено мълчанието на "партията новобранец", събрала изненадващо голям брой гласове и поставена на второ място по доверие от гласоподавателите – "Има такъв народ", то те се появиха с бял автобус и почти под строй влязоха в сградата на Народното събрание, игнорирайки журналистите.

Новите народни представители единствено поздравиха протестиращите отпред граждани с ръкопляскане. Недоволните не са малко и могат да бъдат видени от живата връзка на "Системата ни убива".

 

Posted by Системата ни убива on Wednesday, 14 April 2021

 

Едни други новоизбрани народни представители също отидоха на работа днес заедно, но не с автобус и не с охрана, а с метрото, както сме виждали, че е нормално да се случва в други страни, но досега не е било практика в България.

Става дума за първите за страната ни зелени депутати, които са част от коалицията "Демократична България" - Албена Симеонова, Борислав Сандов, Иван Велов и Владислав Панев.

Разбира се, появиха се и критики защо такава хубава инициатива е опорочена с "изтъкване" в социалните мрежи, но докато подобно поведение е по-скоро екзотика, със сигурност има нужда да се популяризира, а не да се прави инкогнито. А и в крайна сметка именно това е "зеленото" решение - да се използва метро, вместо всеки да пристигне с личния си автомобил. 

 

Новите депутати в "старата" сграда - каква е символиката?