Общество

Жълтите павета - очаква ни ремонт на ремонта

Жълтите павета, които бяха ремонтирани до преди седмица, отново ще бъдат пренареждани.

Жълтите павета - очаква ни ремонт на ремонта

Снимка: Facebook / @spasisofia

Жълтите павета, които бяха в ремонт до преди седмица, отново ще бъдат пренареждани.

Това казват от Столична община, откъдето уточняват, че техните технически екипи са констатирали нередности в реденето на историческите павета.

"Ремонтът на ремонта" няма да наложи затваряне на пътното платно. Движението в отсечката пред Народното събрание беше пуснато на 19 септември.

От общината уточняват, че разместванията на паветата са на съвсем малки участъци и че ремонтът ще се извършва поетапно. Работата ще се провежда само на засегнатите участъци.

Повторното вадене на паветата и тяхното пренареждане ще бъде за сметка на изпълнителя от "Трейс Груп Холдинг", като то ще започне в момента, в който метеорологичните условия го позволяват.

Като причина за дефектите от Столична община посочват, че паветата се приплъзват и разместват, защото в други участъци не са били пренареждани. И това ще бъде коригирано.

Припомняме, че проблема сигнализираха както от "Спаси София", така и много граждани.  

Разгледайте галерията - на снимките се вижда, че жълтите павета не само не са наредени добре (а криво), но и  между тях "зеят" огромни фуги. На места се виждат и коловози от преминаващите превозни средства.