От А до Ям

Добър апетит, Ваше величество!

Какво си е хапвала Елизабет II

Добър апетит, Ваше величество!

Снимка: Victoria Jones/PA Images via Getty Images

Кралските особи, наред с вички останали привилегии имат лични готвачи, диетолози и най-добрата кухня на една ръка разстояние. Бившият готвач на кралица Елизабет, Дарън Макгрейди, наскоро разкри любимото си ястие по време на разговор с Coffee Friend.

Следобедният чай е бил особено любим на Лилибет

Според Макгрейди любимото й хранене на Елизабет II не е било основната  закуска, обяд или вечеря, а междинно хранене. „Кралицата пиеше следобеден чай всеки ден, където и да се намираше по света.Бих казал, че това вероятно бе  любимият и ритуал и обичаше сервираните по времето му неща за хапване” разказва Макгрейди.

Закуска със зърнени храни

В случай, че сте любопитни с какво е зопачвала деня си  кралицата  The Telegraph съобщава, че Нейно Величество закусвала със зърнени храни и плодове. Нейните любими? Kellogg's, Quaker Oats, Weetabix и Special K, според Макгрейди.

Лек и непретенциозен обяд

За обяд кралицата обикновено  е съчетавала  протеин с въглехидрати. Готвачът на кралицата често е приготвял  печен на скара морски език или шотландска сьомга, съчетана със спанак и тиквички за обяд. Макгрейди разказва, че Елизабет е била особено дисциплинирана що се отнася до избора и комбинацията на храните и често е залагала и на салата с пиле.

Шоколадът е това, с което кралицата си е позволявала да „прегреши”

Шоколадът, тя го обожава“, казва Макгрейди пред The ​​Telegraph. Шоколадова бисквитена торта, шоколадов мус и пандишпан с шоколадов ганаш са били сред любимите сладкиши на нейно величество, която е предпочитала черен, а не млечен или бял шоколад.

Месо за вечеря

Кралицата винаги е хапвала месо за вечеря-  говеждо, еленско, фазан или сьомга, всички произведени от  местни  ферми в Сандрингам и Балморал.