От А до Ям

Любимите ни места за хапване на торта в София

Всички обичаме сладките изкушения, а царицата на сладкишите определено е нейно величество тортата. Днес ви споделяме нашите любими местенца за хапване на вкусна торта.

Любимите ни места за хапване на торта в София

Снимка: Pexels

Всички обичаме сладките изкушения, а царицата на сладкишите определено е нейно величество тортата. Няма рожден ден, който да мине без празнична торта, но дори и без повод трудно можем да ѝ устроим. Плодова, еклерова, шоколадова - тортата е десерт, който предоставя огромни възможности за творчество на сладкарите, а на нас - удоволствие за сетивата. Днес ви споделяме нашите любими местенца за хапване на вкусна торта.

Лагуна

Що се отнася до вкус и атмосфера, Лагуна определено е нашето топ местенце за невероятни сладки изкушения и бягство от сивата действителност. Тортите са на изключително ниво и майсторски приготвени. Пробвали сме почти всички и нямаме забележки.


Vanilla kitchen

Vanilla kitchen се намира на ул. “Крум Кюлявков” 15 в Дианабад и представлява истинско тортено царство. Изключително любима ни е тортата “Портокалия”, която съдържа кайсии, лешници, нежен кашу крем с портокалово масло и мак и суров мармалад от кайсии. Няма захар, глутен и млечни продукти - идеална за всеки, който има някакво извинение да хапне нещо сладко.


Гранд кафе

Точно до Народния театър, част от прекрасния Гранд хотел София, се намира и Гранд кафето, което предлага не само добре приготвено и първокачествено кафе с отлично обслужване, но и отличен асортимент от торти с изтънчен, почти виенски вкус. Обичаме да сядаме там независимо от сезона и винаги си тръгваме с наситени сетива.


Неделя

Класика в жанра, сладкарница Неделя предлага най-богатото разнообразие от торти. Ще ви бъде трудно да опитате от всички, но ако не успее, човек поне е длъжен да опита. Деликатни плодови вкусове, шоколадово насищане - изборът е ваш. Днес се спираме на шоколадова бисквита. А има и солени варианти.


Cake box

Намираща се на ул. „Уилям Гладстон“ 24, тази симпатична сладкарница изключително красиви торти за всякакви поводи. Вътре е по домашно уютно и ухае на сладост.