От А до Ям

Мус от сьомга

Много лесен и бърз мус, който може да се приготви и от вечерта. Единственото условие е да се остави на стайна температура час преди да почукат гостите.

[[more]]Какво ли биха били нашите домашни събирания, ако не предложим на гостите си нещо сладко или солено за почерпка? Вероятно скучно, краткотрайно и незапомнящо се преживяване.

Много пъти малките удоволствия водят до превръщането на един ден в незабравим. На сладка приказка се услажда всичко, най-вече ако е домашно приготвено и с любов.

Мусът, който ви предлагам, е много лесен и бърз. Може да се приготви и от вечерта. Единственото условие е да се остави на стайна температура час преди да почукат гостите. Сервирайте го на хапки, а защо не и директно на масата в купички с препечени филийки към него?[[quote:0]]

(за 6 порции)
150 г пушена сьомга
150 мл сметана
30 г меко масло
1-2 с. л. прясно изстискан лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. каперси (1-2 кисели краставички)
6 тостерни филийки

Начин на приготовление: Всички продукти се пюрират до хомогенна смес. Филийките се запичат и като изстинат се намазват с муса. По желание се разрязват на две или четири. Поръсват се с каперси и се сервират като хапки или към салата по желание.

Оше рецепти от Петя Петкова Щифлер можете да откриете в блога й "Ястия с душа".