Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Най-добрият град за живеене и не само

Най-добрият град за живеене и не само

Снимка: www.lonelyplanet.com

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Всяко момиче има по няколко любими места по света. За мен едно от тях е австрийската столица.

По-рано тази година в класацията на Economist Intelligence Unit тя беше обявена за най-добрия град за живеене за 2018 г. Рейтингът на Виена, който е 99.1 от 100, се сформира на база пет категории, оказващи влияние върху начина на живот – образование, култура и околна среда, здравеопазване, стабилност и инфраструктура.

Дори и да не сме от местните хора обаче, пак ще останем доволни от Виена. Храмовете, дворците и музеите са в разнообразни архитектурни стилове и излъчват векове история. Там се намира най-старият увеселителен парк в света – създаденият през 1766 г. "Пратер", както и най-старата зоологическа градина. Градът е създаден около I век, а днес е голям приблизително колкото София.

Ако след като разгледате галерията ни, решите да посетите Виена, не пропускайте да опитате специалитетите на традиционната австрийска кухня – виенски шницел, колбаси, щрудел и торта "Сахер".

 

Габриела е Везна, която обича да има задачи, затова не се затруднява да поддържа няколко баланса едновременно – между момичето от село, защото е израснала там, и момичето от града, което е днес; между изучаването на PR и практикуването му; между поезията в душата си и прозата на задушаващите делници. Страхува се от тъмното (затова се старае да внася светлина), от неверни приятели (...