Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Ню Йорк, чудовищният

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Една приятелка го нарече "чудовищен град". Друга живее там от 20 години и не може да си представи да живее на друго място под слънцето. И аз бях там, и аз видях. Противно на очакванията си, се влюбих. може би, ако бях отишла по-рано в живота си, и аз нямаше да мога да си представя да живея на друго място.

В Ню Йорк прекарах десетина дни и нито веднъж не излязох от Манхатън. Оставете си поне една седмица и планирайте разходките си така, че да видите задължително музеите Метрополитан и MOMA, Central Park, Пето Авеню и Рокфелер Плаза. Отидете до "долен Манхатън", за да видите Нюйоркската фондова борса и Уолстрийт. Разходете се до легендарните квартали Трибека и Челси, но не пропускайте Малката Италия /от която са останали три улици на кръст/ и малкия Китай /който е доста голям/. И най-накрая - качете се на Емпайър Стейт билдинг - гледката си струва огромната опашка.

Един ден, докато пиех кафе на един от тежите на Macy's, един дядо ме попита откъде съм. Той самият беше дошъл от Ирландия преди много много години. Когато му казах откъде съм и че ще се връщам, той ме попита луда ли съм да си тръгна от центъра на света, тук всички остават. Е, аз не останах, но оттогава само си мисля как да се върна...

Момиче с много имена – ако Левена ви е трудно, можете да я наричате Лена или Вени. Тези, които не чуват добре, може един-два пъти да се разминат и с Невена. Празнува имен ден на Цветница не защото така е решила, а защото баба й е от шопския край, където на „невен“ казват „левен“. За най-лесно – тя е Невена с „л“, но в никакъв случай не Невел...