Ретро

27 исторически снимки, които винаги сте искали да видите

Един кадър казва повече от 1000 думи. Ето доказателствата.

27 исторически снимки, които винаги сте искали да видите

106-годишна арменка пази дома си с пушка, 1990 г.

Столетница с пушка, Чърчил по бански, Снежанка, която чака на опашка за обяд, връщането на Мона Лиза в Лувъра след Втората световна война, последните затворници на Алкатраз - всичко това, разказано с по един кадър

Няма нужда от цели есета по темата за разделението между белите и цветнокожите в Щатите - достатъчна е снимката на цветнокожия, който пие вода от отделна чешма. Или как Мартин Лутер Кинг заедно със сина си маха обгорен кръст от двора си, явно нечий протест срещу делото му. А любопитно ли ви е как е изглеждал Елвис Пресли в армията? Или Чарли Чаплин на 27 години? Или първото крю на "Майкрософт", тези гийкове пионери?

Американският издател на вестници Артър Брисбан казва преди повече от 100 години, че един кадър, една снимка, струва повече от 1000 думи. Днес това е повече от вярно. Всяка снимка в тази галерия разказва история, разкрива ни специален момент и ни дава шанс да бъдем преки свидетели на историята. А нали знаете, че никой не може да промени историята, без преди това да я е разбрал?