Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Странният случай на вдовицата Уинчестър

Странният случай на вдовицата Уинчестър
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Това е историята на вдовицата Уинчестър. Истинска история на жена, побъркана от мъка след загубата на малкото си дете и по-късно на обичния си съпруг.

"Къща, построена от духове" е официалният слоган на къщата на г-жа Уинчестър в Сан Хосе, Калифорния, която днес е музей.

Тази къща има умопомрачителна история, която започва на 30 септември 1862 г., когато младата Сара се омъжва за богатия оръжеен магнат Уинчестър. Неговото най-голямо постижение е откриването и производството на пушката "Уинчестър", известна като оръжието, победило Запада.

През 1866 г. на Уинчестърови им се ражда дъщеричка, Ани, която умира след 40 дни. Няколко години по-късно умира и съпругът на Сара, от туберкулоза, оставяйки ѝ 20 милиона долара и доход от 1000 долара на ден. Това обаче няма никакво значение за мисис Уинчестър, защото и всичките пари на света не биха могли да върнат любимите ѝ хора.


Единствената снимка на мисис Уинчестър 

В пристъп на отчаяние Сара отива при медиум в Бостън, който я убеждава, че духовете на хиляди хора, загинали от оръжията на Уинчестър, преследват семейството ѝ и че следващата им жерва ще е тя самата. Но ѝ дава и решението – да замине на запад и да построи къща, която никога да не бъде завършена. И докато строежът продължава, тя ще бъде в безопасност и ще живее вечно!

Тази идея се превръща в истинска обсесия и полудялата Сара Уинчестър заминава за Северна Калифорния, където купува красива къща с 10 стаи.

Наема 22 дърводелци и в продължение на 38 години те работят по 24 часа на ден, всеки ден, за да създадат къща, която днес има 160 стаи, сложни лабиринти, врати, отварящи се в стени, стълби, водещи наникъде, и безброй детайли така, че лошите духове, които преследват вдовицата, да се объркват и да не могат да я намерят.

Допълнително Сара е развила и мания по числото 13, което се повтаря навсякъде – къщата е номер 13, стълбищата са с по 13 стъпала, ламперията по стаите е с по 13 панела, по 13 закачалки, дори завещанието й има 13 части, подписани 13 пъти... 

Нищо чудно, че тази история се превръща във филм. Разбира се, разказан в жанра на ужаса.

В главната роля в Winchester: The House That Ghosts Built е Хелън Мирън. Вижте трейлъра (по възможност преди залез слънце...)!

 

 

Елена е щастливо градско момиче с много и разностранни интереси. Много е сериозна. Не съвсем. Постоянно редактира и започва наново. Не пуши, не пие. Чувства се вкъщи навсякъде, където има Wi-Fi. Повече от Елена можете да намерите на Facebook страницата My Italian Days.