Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Против домашните

Против домашните

Снимка: www.storyblocks.com

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Ако съм си мислела, че мразя домашните като дете, то съм грешала. Чак сега като родител разбрах какво е да мразиш домашните.

Идва краят на седмицата и се започва един тормоз - аз тормозя детето, то тормози мен, аз тормозя мъжа си, защото му завиждам, че не се занимава с домашни. А дъщеря ми е само втори клас!

Седя и си мисля... аз имам едно неглупаво дете и не разбирам защо, след като го предоставям на образователната система 5 дни в седмицата по 8 часа, то трябва да си доучва вкъщи? Според мен това време би трябвало да им стига.

Много харесвам учителката й, но ако аз не успея да си свърша работата през седмицата, не я пращам на нея да ми я довърши през почивните си дни, нали?

Моята роля не е малка, трябва да направя от детето си човек! Да я науча на честност, съпричастност, отговорност. Да й помогна да изгради себе си, да стимулирам талантите й, да я науча на това, какво е любов, как да се държи с другите, как да преодолява страха си, как да се бори за това, което иска. И не искам вместо това да прекарвам малкото време, което имаме заедно, в диктовки! Да не говорим, че хич не ме бива.

Преподаването не е за всеки и то трябва да се случва в училище.

Автор: Дея Иванова